Annons

Svartlistad hyresvärd förlorar fastighet

Trelleborg Hyresvärden riskerar vite på 30 000 kronor efter att ignorerat en lång lista med brister. Samtidigt säljs nu fastigheten på exekutiv auktion och hyresgästernas framtid är oviss.

En lång period utan dusch, två dörrar som ska bytas ut, ingen torktumlare, inget fungerande källarförråd. Hyresvärden i Trelleborg hade till och med den 30 november på sig att åtgärda en lång rad med brister i tvårumslägenheten i ett slitet gathus i Trelleborg, annars skulle hyresnämnden utdöma ett vite på 30 000 kronor. Eftersom hyresvärden inte gjort någon bättring, enligt hyresgästerna, har de med hjälp av Hyresgästföreningen vänt sig till hyresnämnden igen. Samtidigt har hyresvärden, som är med på Hem & Hyras svarta lista, förlorat fastigheten till kronofogden. Nu ligger den ute till försäljning.

– Det är så klart blandade känslor för oss som hyresgäster. Vi vet ju inte om vi kommer att få bo kvar men får vi det är det det bästa som kan hända. Att vi får en ny hyresvärd, säger Monica Sundqvist, som bott i huset i fem år.

ANNONSTänk rätt när du står inför en ny fastighetsaffär

Hyresvärden Carmela Andersson menar att hon visst har vidtagit de åtgärder som hon att blivit ålagd att göra. Däremot har hon inte fått tillgång till lägenheten.

– Jag har gjort allt som krävs utom det som är inne i lägenhetn eftersom jag inte blivit insläppt, förklarar hon.

På grund av de många problemen i fastigheten ser hyresvärden nu fram emot en försäljning.

Annons
Läs ocksåHar du hamnat i bråk med värden? Så fungerar hyresnämndenBilden visar en lagbok och en domarklubba.

Läs mer:

Hyresvärden på svarta listan

Läs ocksåHyresgäst slipper betala värdens rättegångskostnader – "ovanligt ärende"– Bilden är tvådelad. Ena delen visar den rosa, vackra stenbyggnaden där Svea hovrätt håller till. Den andra delen är ett porträtt på hyresrådet Vanja Lycke. Hon tittar in i kameran och ler lite.

Omedelbar tvångsförvaltning efter avstängd el

Annons

Hyresgästföreningen kräver åtgärder mot brister

Hyresvärd hotas av böter

Läs också Folkbokförd i bostadsrätt i 30 år – får ändå behålla hyreskontrakt Multisjuka Fatana och hennes make kastas ut – först i kö på samma lägenhet men har för låg inkomst Hyresgäst får bo kvar - kommunen tvingas vänta med att riva: "Kan inte bara kasta ut mig"

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.