Annons

Tak ramlade ner över Gävlefamilj

Gävle ​Familjen Thorp/Söder på Fredriksdalsvägen i Gävle fick en minst sagt obehaglig överraskning för ett par veckor sedan; taket ramlade ned! Putsen på en två kvadratmeter stor yta i vardagsrummet ramlade rakt ned i golvet och familjen med en tvåårig dotter valde att tillbringa natten på hotell.

​Familjens värd Gästrike Fastigheter gör bedömningen att det som hänt beror på att vidhäftningen vid det gamla taket i samband med en större renovering på 1980-talet inte gjorts tillräckligt väl. Värden säger också att det är mycket ovanligt att en så stor del av taket lossnar.

Annons
Den närmaste tiden efter raset bodde familjen hemma igen men av rädsla för fler ras skulle inträffa sov man på madrasser i vardagsrummet under det reparerade taket.
En oberoende konsult ska nu inspektera taket i hela lägenheten.

Annons
Läs också Lånestrategier för hyresgäster Krossad axel och benbrott – hala golv gjorde att Marie och Lena hamnade på akuten Halkade efter duschen och kraschade in i dörren – värden kräver 18 600 kronor Robin försvarade granne i psykisk kris – hotades med vräkning Lennart skadade sig i halkan på grund av värdens slarv Pojken som föll från balkongen – hyresvärden överklagar domen

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.