Annons

Tanumsbostäder varnar för falskt brev om besöksförbud

Tanum Det är inte besöksförbud i Tanumsbostäders lägenheter. "Självklart är det ett falskt brev". Det säger bostadsbolagets vd Björn Berntsson efter att ett falskt brev sägs ha spridits i Tanums kommun. Hur många som fått brevet är oklart.
Foto: Tanumsbostäder/Privat
Tanumsbostäders vd, Björn Berntsson, säger att man absolut inte har besöksförbud i sina lägenheter. "Brevet som gått ut är helt klart falskt."

Det är Tanums kommuns logotype på brevet där budskapet är att kommunen infört besöksförbud i Tanumsbostäders lägenheter på grund av coronaviruset. Det står att den som bryter mot förbudet riskerar att bli vräkt.

– När vi fick vetskap om brevet gick vi genast ut och dementerade det, säger Björn Berntsson, vd för kommunala bostadsbolaget Tanumsbostäder.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

Han säger att bolaget och kommunen ringt runt till hyresgäster för att höra om de fått brevet, men man har inte kommit fram till att det varit någon spridning av det falska budskapet.

– Vi vet inte vem som  skrivit brevet eller hur det har spridits, men det kan ju handla om någon som inte mår så bra, som oroar sig över att viruset ska sprida sig, säger Björn Berntsson.

Att bostadsbolaget skulle införa besöksförbud och hota med vräkning är helt gripet ur luften.

Annons
Läs ocksåDe bor med ruttnande fönster – vite på tiotusentals kronor tvingar värden att fixaDe spröjsade fönstren var fuktiga av kondens när hyresnämndens ledamöter åkte ut för att själva bedöma hur skadade de var.

– Självklart jobbar vi inte så, säger Björn Berntsson. vi följer det regelverk och de bestämmelser som myndigheterna sätter upp.

Björn Berntsson tror inte att brevet är ett så kallat pojkstreck.

– Nej, det här är inget man skojar om. Och hot om att bli uppsagd, det tyder på att det är något annat. Mina tankar handlar mer om att det är någon som inte mår så bra.

Läs ocksåBarbro lämnade sitt älskade Gotland efter rekordhöga kravet: "Hyran blev droppen"

Tanumsbostäder kommer inte att göra något mer i det här ärendet, om det inte sprider sig mer. En tydlig dementi på kommunens och bostadsbolagets hemsidor och information till hyresgäster som hör av sig.

Annons

– Det tror vi räcker, för att lugna våra  hyresgäster, säger Björn Berntsson. Vi bedömer i det här läget att det räcker. Sedan hoppas vi naturligtvis att brevet inte skapat oro hos hyresgästerna. Förhoppningsvis förstår alla våra hyresgäster att vi inte jobbat på det sättet. Det skulle aldrig hända att vi går ut med ett brev med hot om uppsägning, säger han.

 

Läs också Riskerar förlora sitt hyreskontrakt – hyrde ut åtta nätter via Airbnb Mannen ville spara el, skaffade kamin och orsakade brand – får betala skadestånd Viveca, 78, bor hos värden som höjer hyran mest i landet: "Måste bli ett stopp någon gång"

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.