Annons

Taxorna fortsätter uppåt

Gävleborg Nordanstigs taxor är de tredje dyraste i landet. El, värme, avfall och vatten för en tänkt trerummare kostar i Nordanstig 2 236 kronor i månaden. 41 procent mer än i Gävle
Nordanstigs kommun har landets tredje högsta taxekostnader. Foto: LENA MATTSSON

Den så kallade Nils Holgerssonrapporten som görs av Hyresgästföreningen, HSB, Sabo och Fastighetsägarna är klar. Nordanstigt kommun hör alltså till de allra dyraste taxekommunerna i landet. Gävle däremot ligger på tolfte plats över de kommuner som har de billigaste taxorna för el, värme, vatten och avfall.

Det är dyrare att leverera vissa tjänster i glesbygd än i tätorter men att skillnaderna mellan kommunerna i Gävleborg är så stora och fortsätter att öka är Hyresgästföreningen kritisk till:

Annons
ANNONSSmarta tips för att hyra ut din bostad enklare

– Skillnaderna är i dag så stora att kommuner som Nordanstig och Ockelbo bör tänka sig för. Hyresgästerna kanske inte kan påverka taxorna men de kan välja vilken kommun de bor i, säger Johan Lindahl, utredare på Hyresgästföreningen i region Aros-Gävle.

I tabellen nedan anges månadskostnaden i kronor räknat på årsbasis i en vanlig trerumslägenhet. Hela rapporten finns att läsa på www.nilsholgersson.nu.

Annons
Fakta: Taxor i Gävleborg
Kommun Taxor inkl moms
Nordanstig 2 236
Ockelbo 2 095
Hofors 1 957
Sandviken 1 927
Hudiksvall 1 835
Bollnäs 1 789
Ovanåker 1 751
Ljusdal 1 706
Söderhamn 1 681
Gävle 1 582
Läs också Prestigehus i Stockholm – Misär i Skövde – Oscar Properties har övergett sina hyresgäster Fyra generationer som skapar trivsel i bostadsområdet Motorolja och hundbajs hamnar i behållarna för matfett: "Ingen succé - mer farligt avfall än matolja" Hyresgästen stal el från tvättstugan – nu riskerar han att bli vräkt Virginia är expert på att spara el – här är hennes bästa tips

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.