Annons

Telge Bostäder bygger exklusiva takvåningar

Södertälje Exklusiva lägenheter med milsvid utsikt. Det blir verklighet när Telge Bostäder bygger en våning till på befintliga hyreshus.

De närmaste åren ska Telge Bostäder modernisera 750 lägenheter i Fornhöjden och går allt vägen kommer husen att byggas på med taklägenheter. Totalt 40-50 stycken, 2:or, 3:or och 4:or, som hamnar på nionde våningen.
– Det kommer att bli en magnifik utsikt, man kommer att se hela Södertälje och ända till havet eller Mälaren, säger Eva Nygren, vd på Telge Bostäder.
 
Satsningen har redan godkänts av Telge Bostäders styrelse, men för att byggprojektet ska bli av krävs också att investeringen godkänns av Telgekoncernens styrelse. Därefter måste kommunen gå med på att de nya lägenheterna ska slippa kravet på hiss.
– Det kostar 250 000 kronor per lägenhet extra och måste vi göra det blir det för dyrt att bygga, då blir det inget, säger hon. Överenskommelse måste också nås om nya hyror och om villkoren för olika tillval.
 
Innan bygget startar kommer en skiss att presenteras för de boende så att de får säga sitt.
– Vi vill bland annat höra vad de tycker om de lägenhetsstorlekarna vi planerar, säger hon.

I  samband med renoveringen kommer källarförråden att flyttas från vinden till källaren medan tvättstugorna flyttas till en tvättstuga på innergårdarna.
– I dag upplever många att det är otryggt att gå ner i källaren och tvätta, så det här blir bättre, säger Eva Nygren.

Annons
ANNONSGuide till hemförsäkringar

I första etappen ska 174 lägenheter renoveras och 14-16 lägenheter byggas på taken. Går planerna i lås startar moderniseringen och nyproduktionen under 2014.

Annons
Läs också Så lockar hyresvärdar med rabatt på hyran - Alexandra betalar mer än grannen Telge Bostäder höjer hyran med 5,95 procent – får extrahöjning för 2023 Ensamstående fyrbarnsmamman Sarah i nybyggd lägenhet: "Vågar inte tänka på hyreshöjningar" Nya lägenheterna: trängre, dyrare och sämre planerade Magnus bor i storstadsområdet där snitthyran rusat snabbast: ”Du får ju ett urval”

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.