Annons

Telge Bostäder granskar Rikshem

Södertälje Telge Bostäder har sålt 1 000 lägenheter till Rikshem och Anders Ivarsson AB. Nu granskar Telge Bostäder om de båda köparna lever upp till de krav som de ställdes vid försäljningen

Ingela Nylund Watz, (S), och ordförande i Telge Bostäder, förklarar varför bostadsbolagets styrelse gett Telge Bostäders vd i uppdrag att granska de båda köparna, Rikshem och Anders Ivarsson AB, som köpt 1 000 lägenheter av det kommunala bostadsbolaget de senaste åren.

– Vi vill se att de är seriösa och långsiktiga. Vi vill inte ha in kortsiktiga klippare, säger hon.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

Hon har inte hört några särskilda reaktioner från hyresgästerna ännu. Det hon har hört om Anders Ivarsson AB i Geneta är att hyresgästerna är nöjda.

Annons

– Det är viktigt gentemot våra ägare, Södertälje kommun, att vi följer upp och ser om de lever upp till kraven som vi ställde i samband med att de köpte lägenheterna.

Vad kommer ni att fokusera på i översynen?

Läs ocksåTelge Bostäder höjer hyran med 5,95 procent – får extrahöjning för 2023

– Det viktigaste är att de kan visa att de bidrar till att utveckla de stadsdelarna där de köpt. Till exempel genom att göra det de sagt som att renovera, bidra till social hållbarhet, öka trygghet och säkerhet och jobba för att förbättra ungdomars uppväxtvillkor, säger hon.

Annons

Telge Bostäder har bland annat sålt lägenheter i Blombacka och Geneta till Rikshem och Anders Ivarsson AB. 

Läs också Oväntat besked - hyresgäster med höga hyror slipper hyreshöjning i två år Radonproblem inte lösta – över 100 hyresgäster bor i lägenheter med höga radonhalter Telge Bostäder erbjuder flest sommarjobb: "Vi vet att de här jobben är viktiga" Telge Bostäder blöder miljoner – nu sänks hyran för att få tomma lägenheter uthyrda

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.