Annons

Telge Bostäder och Telge Hovsjö får samma vd

Södertälje Han är öppen för att sälja fler lägenheter och vill öka takten i upprustning och nyproduktion. Möt Juan Copovi-Mena, ny vd för Telge Bostäder och Telge Hovsjö.
Juan Copovi-Mena, blir i vår ny vd för Telge Bostäder och Telge Hovsjö

Hans erfarenhet från bostadsfrågor är blygsamma. Men från och med i vår kommer han att basa för Södertäljes två stora kommunala bostadsbolag med nära 11 000 lägenheter.

– Jag har ingen direkt erfarenhet av bostadsfrågor, men indirekt från när jag jobbade på fastighetskontoret som har en del bostäder. Det ska bli spännande, säger Juan Copovi- Mena, 56 år, som idag arbetar i Stockholms stads koncernbolag med fastighetsfrågor och tidigare var fastighetsdirektör i Stockholm stad.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

Vad kan du tillföra till bolagen och dess hyresgäster?

– Kunskap om fastigheter, till exempel hur man effektiviserar förvaltning och upprustning. Sedan är jag rätt duktig på förhandling och på att utveckla fastighetsprojekt och organisationen, säger han.

Hur ser du på att ta över två rätt olika bolag, jag tänker på att Telge Hovsjö tar ett stort socialt ansvar i sin förvaltning?

Läs ocksåTelge Bostäder höjer hyran med 5,95 procent – får extrahöjning för 2023

– Som jag ser det handlar det om att lägga ihop två russin och baka en ny kaka. Telge Hovsjös erfarenhet av att arbeta med sociala frågor ska vi ta med oss in i Telge Bostäder. På samma sätt är Telge Bostäder duktiga på upprustning och drift och den erfarenheten ska vi föra över till Telge Hovsjö, säger han.

Annons

Han får en lön på 115 000 kronor i månaden, en bra bit över tidigare vd:n för Telge Bostäder, som hade en lön på 89 000 kronor, enligt Hem & Hyras senaste vd-lönegranskning 2013.

– De ska få valuta för pengarna.

Läs ocksåOväntat besked - hyresgäster med höga hyror slipper hyreshöjning i två år

Vilka är bolagens största utmaningar ?

– Att öka takten i upprustningen och bygga fler nya bostäder, bostadsbristen är enorm.

Telge Bostäder har ju sålt cirka 1000 lägenheter de senaste åren, vad är din inställning till försäljningar?

Annons

– Jag tror man ska vara öppen för fler försäljningar, det är viktigt att vara en aktiv förvaltare och se vad som är bäst. Men man måste vara noga med till vem man säljer, så de är långsiktiga ägare.

Skälet till att eventuellt sälja fler lägeneheter är flera.

–Det viktigaste skälet är att få in pengar till nyproduktion och upprustning, sedan är det bra att få in fler ägare, säger han.

 

Läs också Radonproblem inte lösta – över 100 hyresgäster bor i lägenheter med höga radonhalter Telge Bostäder erbjuder flest sommarjobb: "Vi vet att de här jobben är viktiga" Telge Bostäder blöder miljoner – nu sänks hyran för att få tomma lägenheter uthyrda

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.