Annons

Tibrovärd ute i kylan

Tibro Kalla lägenheter. Ingen ventilation. Mögel. Skåpsluckor som saknas. Fönster som inte går att öppna … Listan på brister i ett flerfamiljshus i centrala Tibro är lång. Nu kräver Miljösamverkan och Hyresgästföreningen åtgärder.

​Lägenheterna och huset är i riktigt dåligt skick. Det konstaterar Hyresgästföreningen vid gemensam besiktning med Miljösamverkan östra Skaraborg.

Förutom alla brister fanns vid deras besök inte ett enda sandkorn på vinterhala gångvägar. Det var först när Hyresgästföreningen informerade värden om att de beställer sandning och skickar fakturan till dem som det blev sandat.

Annons
ANNONSSmarta tips för att hyra ut din bostad enklare

Den kalla vintern har vållat hyresgästerna stora bekymmer. Lägenheterna har varit riktigt kalla. När hyresvärden fick reda på att miljökontoret och Hyresgästföreningen skulle besiktiga lägenheten, skruvades värmen upp. Då blev det för varmt.

Fastighetsägaren har fram till 31 mars på sig att redovisa åtgärderna för miljökontoret. I annat fall kan det bli ett vitesföreläggande. Hyresgästföreningen överväger att kräva åtgärdsföreläggande hos hyresnämnden.

Annons
Läs också Hyresgäster lever i förfallet hus mitt i lyxområde – kommunen om kritiken: "Har ställt krav" Här är hyresgästerna övergivna – nu ska kommunen tvinga värden agera: ”Fullständigt oacceptabelt” Marianne, Magnus och Mikael tvingas leva i förfallet hus – mitt i lyxområdet: ”Som att vi inte har människovärde” Råttor, fukt och dålig ventilation – hyresgästerna fick nog och anlitade privata jurister Kommunen griper in: "Lägenhetsdörrarna var fulla av kackerlackor och sekret"

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.