Annons

Toboholm i konkurs

Tierp Toboholm fastigheter har gått i konkurs. - Det känns jättebra så här långt. Vi har blivit av med den tidigare ägaren och förvaltaren som inte har skött om husen. Nu hjälper Nils Jansson fastigheter i Tierp oss med förvaltningen och vi är mycket nöjda med honom, säger Petter Lindström, hyresgäst i Tobo.
Toboholm fastigheter har varit en riktig långkörare i Hyresnämnden. Det har rasslat in ärenden under hösten. Sedan i början av året har fastigheterna i Tobo tvångsförvaltats. Nils Jansson Fastighetskonsult i Tierp har skött det. Hyresnämnden hade möte i februari och föreslog då en förlikning med en del kravpunkter på fastighetsägaren. Bland annat skulle mannen som företrädde bolaget kunna bevisa att han hade rätt att göra det. En vecka innan beslut skulle meddelas fick hyresgästerna papper på att Toboholm försatts i konkurs av Stockholms Tingsrätt den 23 februari.
Till konkursförvaltare har advokat Bertil Wingqvist på Abersten advokatfirma i Gävle, utsetts. Tillsvidare fortsätter Nils Jansson i Tierp att ha hand om det dagliga underhållet av bostäderna.
– Vi trivs bra med Nils Jansson och många skulle nog gärna se honom som ägare. Det går att prata med honom och han fixar och gör åtgärder. Vi är beredda att betala mer i hyra, bara vi får en ägare och fatighetsskötare som fungerar, säger Petter Lindström.
– Vi hoppas att det här blir bättre för hyresgästerna, säger Magdalena Sandberg, jurist på Hyresgästföreningen.

Annons
Läs också Guide till hemförsäkringar Beslut om tvångsförvaltning – hyresgäster har flytt huset Kalla element, inget varmvatten: Yvonne gav upp och flyttade – värden riskerar vite på 50 000 i månaden Krisande hyresvärd förlorar hus – hundra hushåll påverkas av ekonomisk krasch Här har hyresgästerna varit utan el och varmvatten hela vintern: ”För jävligt” Flera renoveringar stoppas efter byggfirmans konkurs

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.