Annons

Toboholm i konkurs

Tierp Toboholm fastigheter har gått i konkurs. - Det känns jättebra så här långt. Vi har blivit av med den tidigare ägaren och förvaltaren som inte har skött om husen. Nu hjälper Nils Jansson fastigheter i Tierp oss med förvaltningen och vi är mycket nöjda med honom, säger Petter Lindström, hyresgäst i Tobo.
Toboholm fastigheter har varit en riktig långkörare i Hyresnämnden. Det har rasslat in ärenden under hösten. Sedan i början av året har fastigheterna i Tobo tvångsförvaltats. Nils Jansson Fastighetskonsult i Tierp har skött det. Hyresnämnden hade möte i februari och föreslog då en förlikning med en del kravpunkter på fastighetsägaren. Bland annat skulle mannen som företrädde bolaget kunna bevisa att han hade rätt att göra det. En vecka innan beslut skulle meddelas fick hyresgästerna papper på att Toboholm försatts i konkurs av Stockholms Tingsrätt den 23 februari.
Till konkursförvaltare har advokat Bertil Wingqvist på Abersten advokatfirma i Gävle, utsetts. Tillsvidare fortsätter Nils Jansson i Tierp att ha hand om det dagliga underhållet av bostäderna.
– Vi trivs bra med Nils Jansson och många skulle nog gärna se honom som ägare. Det går att prata med honom och han fixar och gör åtgärder. Vi är beredda att betala mer i hyra, bara vi får en ägare och fatighetsskötare som fungerar, säger Petter Lindström.
– Vi hoppas att det här blir bättre för hyresgästerna, säger Magdalena Sandberg, jurist på Hyresgästföreningen.

Annons
Läs också Smarta tips för att hyra ut din bostad enklare Elen försvann när värden hamnade hos Kronofogden: "Det har varit kämpigt" När ägarna överger hyreshuset mitt i stan: ”Vi utesluter inte tvångsförvaltning” Här är hyresgästerna övergivna – nu ska kommunen tvinga värden agera: ”Fullständigt oacceptabelt” Huset förfaller när värden är nära konkurs – hyresgäster lever i rädsla och smuts: ”Ingen bryr sig” Prestigehus i Stockholm – Misär i Skövde – Oscar Properties har övergett sina hyresgäster

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.