HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Toboholm i konkurs

Tierp Toboholm fastigheter har gått i konkurs. - Det känns jättebra så här långt. Vi har blivit av med den tidigare ägaren och förvaltaren som inte har skött om husen. Nu hjälper Nils Jansson fastigheter i Tierp oss med förvaltningen och vi är mycket nöjda med honom, säger Petter Lindström, hyresgäst i Tobo.
Toboholm fastigheter har varit en riktig långkörare i Hyresnämnden. Det har rasslat in ärenden under hösten. Sedan i början av året har fastigheterna i Tobo tvångsförvaltats. Nils Jansson Fastighetskonsult i Tierp har skött det. Hyresnämnden hade möte i februari och föreslog då en förlikning med en del kravpunkter på fastighetsägaren. Bland annat skulle mannen som företrädde bolaget kunna bevisa att han hade rätt att göra det. En vecka innan beslut skulle meddelas fick hyresgästerna papper på att Toboholm försatts i konkurs av Stockholms Tingsrätt den 23 februari.
Till konkursförvaltare har advokat Bertil Wingqvist på Abersten advokatfirma i Gävle, utsetts. Tillsvidare fortsätter Nils Jansson i Tierp att ha hand om det dagliga underhållet av bostäderna.
– Vi trivs bra med Nils Jansson och många skulle nog gärna se honom som ägare. Det går att prata med honom och han fixar och gör åtgärder. Vi är beredda att betala mer i hyra, bara vi får en ägare och fatighetsskötare som fungerar, säger Petter Lindström.
– Vi hoppas att det här blir bättre för hyresgästerna, säger Magdalena Sandberg, jurist på Hyresgästföreningen.

Läs också Nya lagar 2022: Hyresvärdar kan tvingas sköta om sina hus, rökare kan få böta för fimpar Hovrätten slår fast: fortsatt tvångsförvaltning av skandalhus Stal smink för 300 000 – nu tar han över tvångsförvaltat hus Hem & Hyra utser: Sveriges värsta värdar - skandalvärd i Mellansverige i topp Värst 2: Här är värden som drivit över 500 rättsprocesser

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.