HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Tom lägenhet – hyresgäster förlorar kontrakt

Helsingborg Hyresgästerna i Helsingborg uppgav att de skulle flytta tillbaka till sin lägenhet. När värden upptäckte att hyresrätten trots detta stod tom sades kontraktet upp.
Foto: Anna Hultberg
Enligt paret i Helsingborg flyttade de tillfälligt från sin bostad på grund av att deras lilla dotter led av astma. När hyresvärden upptäckte att lägenheten stod tom avslutades hyresgästernas kontrakt.

Paret har hyrt tvåan i Helsingborg sedan 2010. Men enligt handlingar som har skickats in till hyresnämnden i Malmö flyttade de från sin bostad under hösten 2018.

När den privata värden upptäckte att paret istället för att bo i sin lägenhet hyrde ut den i andra hand sades hyreskontraktet upp. I hyresnämnden uppgav hyresgästerna att den tillfälliga flytten berodde på att deras dotter led av astma och att den blev värre i lägenheten.  

Läs ocksåVärdens planerade graviditet räckte inte för uppsägning

Under förhandlingarna i hyresnämnden gick värden med på att dra tillbaka uppsägningen under förutsättningen att ett korttidskontrakt, med en månads uppsägningstid, upprättades. Det avtalades även att hyresgästerna skulle flytta tillbaka till bostaden innan mars månad.

Den 13 mars upptäckte värden att bostaden stod tom. När läget, efter ytterligare två veckor, var oförändrat sade värden upp hyreskontraktet. Nu ska parterna mötas i hyresnämnden ännu en gång.

Uppdatering: Under förhandlingarna i hyresnämnden i maj gick parterna med på en förlikning. Hyresgästerna flyttar självmant från bostaden men får uppskov med avflyttningen till november 2019.

Läs ocksåFrån hot till Kronofogden – då kan du bli vräkt och så går det till
Läs också Ylva har försökt bo kollektivt i tio år – men lagarna sätter stopp Forskaren: Nyproduktionen måste minska – "en het potatis" Välkommen på nostalgitripp – här är lägenheten där allt är 1970-tal

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.