Annons

Tom lägenhet – hyresgäster förlorar kontrakt

Helsingborg Hyresgästerna i Helsingborg uppgav att de skulle flytta tillbaka till sin lägenhet. När värden upptäckte att hyresrätten trots detta stod tom sades kontraktet upp.
Foto: Anna Hultberg
Enligt paret i Helsingborg flyttade de tillfälligt från sin bostad på grund av att deras lilla dotter led av astma. När hyresvärden upptäckte att lägenheten stod tom avslutades hyresgästernas kontrakt.

Paret har hyrt tvåan i Helsingborg sedan 2010. Men enligt handlingar som har skickats in till hyresnämnden i Malmö flyttade de från sin bostad under hösten 2018.

När den privata värden upptäckte att paret istället för att bo i sin lägenhet hyrde ut den i andra hand sades hyreskontraktet upp. I hyresnämnden uppgav hyresgästerna att den tillfälliga flytten berodde på att deras dotter led av astma och att den blev värre i lägenheten.  

ANNONSRebeckas framgångsrika bytesresa – så lyckas du med din

Under förhandlingarna i hyresnämnden gick värden med på att dra tillbaka uppsägningen under förutsättningen att ett korttidskontrakt, med en månads uppsägningstid, upprättades. Det avtalades även att hyresgästerna skulle flytta tillbaka till bostaden innan mars månad.

Annons

Den 13 mars upptäckte värden att bostaden stod tom. När läget, efter ytterligare två veckor, var oförändrat sade värden upp hyreskontraktet. Nu ska parterna mötas i hyresnämnden ännu en gång.

Uppdatering: Under förhandlingarna i hyresnämnden i maj gick parterna med på en förlikning. Hyresgästerna flyttar självmant från bostaden men får uppskov med avflyttningen till november 2019.

Annons
Läs ocksåSå renoverades lokalen för 50 000 kronor - ljudisolering viktigt
Läs också Rokokosoffa och udda sovställning - bevis för svartuthyrning Nu slipper Maksym och Valentyna bo i chefens barack: ”Mycket bättre att ha ett eget boende” Kyl och frys förstördes av kvarlämnad mat – hyresgäst krävs på 100 000 kronor Äntligen post i brevlådan – men det tog nio månader

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.