Annons

Tomas Ledin säljer hyreshus i Malmö

Malmö ​Som delägare i bolaget Tornbågen säljer artisten Tomas Ledin flera hyreshus i området Vårsången i Malmö.  Ny ägare till de 400 hyreslägenheterna på Gånglåtsvägen i stadsdelen Fosie blir bolaget Fastighets AB Trianon som genom affären förstärker sin roll som en av Malmös största privata fastighetsägare.

​Trianon övertog ägaransvaret för hyreshusen den 10 juni i år men har de senaste tre år förvaltat skötseln av hyreshusen.

Annons
 
– Vi är väldigt nöjda med det här förvärvet som passar bra in i vårt övriga fastighetsbestånd. Dessutom är det en fastighet som vi redan känner till i detalj eftersom vi skött förvaltningen av hyreshuset sedan 2008, säger Olof Andersson, vd för Trianon som sedan tidigare äger cirka 25 hyresfastigheter i Malmö, med bostäder, kontor och butikslokaler.
 
Priset för hyresfastigheten som är byggt 1975 var 239 miljoner kronor. Förutom 400 lägenheter innehåller affären också byggrätt till ytterligare lägenheter som stadsbyggnadskontoret håller på att ta fram en ny detaljplan för.
Om det i framtiden blir aktuellt med nybyggnation har den nya ägaren inte bestämt än.
– Vi tar en sak i taget men är öppna för möjligheten att bygga mer i området framöver, säger Olof Andersson.
 
Hyreshusen som nu bytt ägare hamnade för drygt fem år sedan i rampljuset efter att många av hyresgästerna under flera år protesterat mot hur ägaren lät husen förfalla.
 
Hyresgästföreningen var kritisk till hur husen sköttes och krävde omfattande åtgärder för att inte begära tvångsförvaltning.  Hyresnämnden gav också hyresgäster rätt i sina protester. I december 2007 beslöt nämnden att Tomas Ledins fastighetsbolag skulle betala tillbaka 130 000 kronor till sina hyresgäster.

Annons
Läs också Tänk rätt när du står inför en ny fastighetsaffär SBB:s hyresgäster i Ulricehamn: "Skäms när vi får besök" Klart med ägarbyte för tvångsförvaltat hus Willhem köper – blir största privata värden i Halmstad Backar om värmefakturor Värmefakturor på tusentals kronor

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.