HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Trafiken vanligaste problemet i svenska bostadsområden

Nyheter Var tredje svensk störs av tung trafik där de bor. Skräp, oväsen och luftföroreningar är mindre vanliga problem – särskilt om man jämför med andra EU-länder.
Foto: Minna Ulin
Trafiken är störande för var tredje svensk, enligt Eurofounds undersökning av livskvalitet.

Eurofound undersöker levnadsförhållanden i EU-länderna vart fjärde år genom att intervjua cirka 37 000 personer. De får svara på frågor om bland annat arbete, bostad, hälsa och livskvalitet.

Sverige ligger bra till på de flesta områden, inte minst när det gäller bostadsstandard, service och olika miljöproblem i det egna bostadsområdet .

Läs ocksåGaragestriden har fått hyresgästerna att gå samman

Ett undantag är den livliga trafiken, som mer än var tredje svensk tycker är ett problem i den allra närmsta omgivningen.

Var fjärde svensk störs av oväsen i sitt bostadsområde, var femte av nedskräpning och var sjunde av luftföroreningar.

Utblicken mot de andra EU-länderna visar att malteser, bulgarer och belgare upplever störst miljöproblem i bostadsområdena. Finländare och irländare är minst missnöjda. Klicka på flikarna för att se hur EU-länderna ligger till.

Läs ocksåNär prepping kostar skjortan klarar grannarna krisen ihopBildmontage med en krislåda fylld av saker som nödradio och stormkök. Intill två kvinnor som förbereder mat vid ett bord.

Källa: Eurofound, Europeiska fonden för förbättring av levnads- och arbetsvillkor.

Läs också Nu förklarar paret: "Därför äter vi grannarnas sopor" Därför kan du hitta dallerspindlar i din lägenhet Hyresgäster får miljonersättning för bullerstörningar

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.