Annons

Trafiken vanligaste problemet i svenska bostadsområden

Nyheter Var tredje svensk störs av tung trafik där de bor. Skräp, oväsen och luftföroreningar är mindre vanliga problem – särskilt om man jämför med andra EU-länder.
Foto: Minna Ulin
Trafiken är störande för var tredje svensk, enligt Eurofounds undersökning av livskvalitet.

Eurofound undersöker levnadsförhållanden i EU-länderna vart fjärde år genom att intervjua cirka 37 000 personer. De får svara på frågor om bland annat arbete, bostad, hälsa och livskvalitet.

Sverige ligger bra till på de flesta områden, inte minst när det gäller bostadsstandard, service och olika miljöproblem i det egna bostadsområdet .

ANNONSGuide till hemförsäkringar

Ett undantag är den livliga trafiken, som mer än var tredje svensk tycker är ett problem i den allra närmsta omgivningen.

Annons

Var fjärde svensk störs av oväsen i sitt bostadsområde, var femte av nedskräpning och var sjunde av luftföroreningar.

Utblicken mot de andra EU-länderna visar att malteser, bulgarer och belgare upplever störst miljöproblem i bostadsområdena. Finländare och irländare är minst missnöjda. Klicka på flikarna för att se hur EU-länderna ligger till.

Läs ocksåHyresgästerna går samman för att rädda sina uteplatser: ”Vi vill bara ha trygghet”

Annons

Källa: Eurofound, Europeiska fonden för förbättring av levnads- och arbetsvillkor.

Läs också Ofrivilligt isolerad av dålig snöröjning: "Jag hamnade i en husarrest" "Stötande om skolbråk leder till vräkning" – så upprör lagförslaget om vräkning Ewas bullerfasa fortsätter – värden och gymmet skyller på varandra 95-årig kvinna störde grannarna – fick kontraktet uppsagt: "Stor påfrestning"

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.