Annons

Trakasserad hyresgäst i Kristianstad ringde störningsjouren 50 gånger

Kristianstad Hyresgästen anser att hyresvärden inte gör tillräckligt för att identifiera de grannar som trakasserar honom. Värden påpekar att hyresgästen har ringt störningsjouren över 50 gånger de senaste åren. Endast vid ett tillfälle har en störning konstaterats.
Foto på man som håller händerna framför ansiktet.
Foto: Pixabay
Mannen i Kristianstad upplever att hans grannar trakasserar honom. Hyresvärden har inte kunnat identifiera några störningar trots flera utryckningar. Mannen på fotot har inget med artikeln att göra.

En man i Kristianstad har vänt sig till hyresnämnden i Malmö eftersom han anser att hans hyresvärd inte gör tillräckligt för att identifiera de grannar som trakasserar honom.

För två år sedan började problemen i fastigheten i Kristianstad. Enligt de handlingar som har kommit in till nämnden ringde den upprörda hyresgästen störningsjouren 25 gånger på två veckor.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

Mannen berättade att hans grannar trakasserade honom genom att ropa på honom genom väggarna. Enligt hyresgästen höll grannarnas trakasserier honom vaken om nätterna. När störningsjouren kom till platsen kunde inga störningar upptäckas. I samband med de upplevda störningarna ska värden även ha skickat ut ett brev till de boende i huset. Enligt hyresvärden har övriga hyresgäster inte upplevt några liknande störningar.

Annons

Däremot påpekar hyresvärden att grannar har ringt och klagat på hyresgästen under denna period eftersom han ska ha skrikit och bankat på lägenhetsdörrar.

Trots att ingen har kunnat identifiera de störningar som hyresgästen säger sig uppleva har hyresgästen fortsatt att hävda att han blir trakasserad. Sammanlagt har mannen ringt störningsjouren över 50 gånger sedan 2016. Vid ett av dessa tillfällen kunde störningsjouren konstatera att det spelades hög musik, i övrigt har inga störningar upptäckts.

Annons
Läs ocksåRiskerar förlora sitt hyreskontrakt – hyrde ut åtta nätter via AirbnbAirbnb och pengar.

Till hyresnämnden uppger värden att de inte kan bistå med mer hjälp än vad de redan har gjort för att identifiera vilka hyresgäster det skulle kunna vara som stör mannen.

Läs också Störningsjouren hittade kvinna inlåst i förråd – värden vill vräka en man i huset Tom bor i möglet - har väntat drygt ett år på hjälp från Hyresgästföreningen Öppnade utan byxor på annan adress – förlorar sitt hyreskontrakt Lämnade alla kranar öppna – nu vräks hyresgästen efter flera översvämningar

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.