Annons

Klippan vill ha tillbaka 87 miljoner från Treklövern

Klippan När det såg som mörkast ut stod allmännyttan i Klippan vid ruinens brant. För att rädda bolaget pumpade kommunen in sammanlagt 87 miljoner kronor. Men att få tillbaka pengarna kan bli svårt, visar en ny rapport.

Mitten av 1990-talet till början av 2000-talet var svåra år för det kommunala bostadsbolaget Treklövern i Klippan. När situationen var som värst stod bolaget med upp till en fjärdedel av lägenheterna outhyrda. För att rädda det blödande företaget från konkurs revs flera fastigheter och kommunen gick in med sammanlagt 87 miljoner kronor i villkorat aktieägartillskott.

Pengar kommunen hoppades att en dag kunna hämta hem. När ekonomin nu stabiliserats har politikerna väckt liv i frågan.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

– Det är en massa skattemedel det handlar om, nu när bolaget stabiliserats är det läge att kika på om det går att få tillbaka, säger kommunalrådet Kerstin Persson (S).

Annons

Men enligt den rapport som beställts ser det mörkt ut. Lagstiftningen har hunnit ändras och även om bolaget inte längre går med förlust är den långt ifrån stark konstaterar rapportförfattaren.

– Vi har allt uthyrt och en kostym i rätt storlek men vi gör inga jättevinster och har krav på oss att bygga nytt. Kommunen får fundera vad de vill ha bolaget till, säger bolagets ekonomichef Johan Karlsson.

Annons
Läs ocksåDyrare värme kan höja hyran i Klippan
Läs också Bostadsbolag töms på miljardbelopp Bostadsbrist – men vart tredje bolag bygger inte alls Därför är utrikesfödda överrepresenterade hos Kronofogden – inte bara pengar som är problemet Viveca, 78, bor hos värden som höjer hyran mest i landet: "Måste bli ett stopp någon gång"

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.