HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Annons

Dyrare värme kan höja hyran i Klippan

Klippan Det kommunala bostadsbolaget i Klippan vill höja hyran med i genomsnitt 3,9 procent nästa år. Hyresgästföreningen tycker det är för högt.

Hyresgästföreningen och Treklövern har nu inlett förhandlingsprocessen om nästa års hyror som rör 958 lägenheter. Enligt bostadsbolaget är en av orsaken bakom yrkandet höjda fjärrvärmekostnader.

− Vi har en fjärrvärmeleverantör som vill höja priserna med fem procent men när vi räknar på det blir det sju procent. Vi har en träff med dem i nästa vecka och vår ambition är att få ner priset. I och med att både olje- och flispriserna har legat stilla kan vi inte acceptera en så hög höjning, säger Ulf Bengtsson, vd vid Treklövern.

Läs ocksåDemonstration mot rekordhöga hyreskrav i BiskopsgårdenHyresgäster i Boskopsgården demonstrerar mot Willhems krav att få höja hyran med 10 procent. Willhem vill dessutom dra in pengarna till hyresgästernas samlingslokaler.

− Ett annat skäl är att vi har en låg hyra per kvadratmeter som vi måste få kompensation för.

Majoriteten av Treklöverns fastighetsbestånd byggdes på 60-talet och många hus måste nu renoveras. Utöver det behöver tak, fönster, spisar och kylskåp bytas ut.

Annons

− Vi måste få in pengar för att kunna underhålla våra fastigheter. Som det ser ut nu har vi inte täckning för det i vår budget.

Läs ocksåHon tvingades skilja sig för att få lägenheten

Men Hyresgästföreningens förhandlare Margareta Björkvald tycker att Treklöverns yrkande är för högt.

Annons

− Det är ett krav som vi i dagsläget inte ser att vi kan tillmötesgå. Vi anser inte att hyresmarknaden tål en sådan kraftig höjning.

Läs ocksåRegeringen granskar orättvisor på hyresmarknaden

Parterna kommer att träffas den 26 november för att fortsätta sina förhandlingar.

Läs också Svedalahem kräver höjda hyror nästa år Vägledning för rimligare hyreskrav

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.