HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Trollhättebo hyrde ut sin tvåa till 15 personer – nu vräks han

Trollhättan Lägenhetsinnehavaren åkte utomlands, då flyttade 15 personer in i tvårummaren i Trollhättan. Nu sägs lägenhetsinnehavaren upp, men han förnekar kännedom om andrahandsuthyrningen. Han skyller på sin exfru. Att hans namnteckning fanns på ett kvitto menar han är fråga om en datamanipulation.
Foto: Johanna G. Jimenez
När polisen gick in i lägenheten fann de 15 sängplatser i tvårummaren. Lägenheten var uthyrd i andra hand till en storfamilj, när lägenhetsinnehavaren skulle vara utomlands.

Den 60-årige Trollhättebon hyr en tvårumslägenhet av en privat värd i Trollhättan. Under tiden han har hyrt bostaden har det varit en del stök, men så i våras kontaktade han sin värd och ville ha hyresavier för för tre månader månader, då han skulle åka utomlands. Han meddelade då sin värd att bostaden skulle stå tom. Han har berättat i att under tiden han skulle vistas utomlands skulle hans exfru vattna blommor och ta hand om posten. Men under tiden blev hon dömd till att bära fotboja och kunde inte sköta sitt åtagande. Hon bad då istället en granne att ha koll på lägenheten.

Under den tiden fick hyresvärden ta emot klagomål från andra grannar som berättade om stök och väsen från bostaden, men värden säger att de inte agerade utan ville ha mer ”kött på benen”. Vissa grannar vågade inte ens gå till tvättstugan, då de kände sig oroliga för personerna som bodde i grannlägenheten.

Läs ocksåGrannar slog larm om brandlukt – nu vill hyresvärden vräka hyresgästen

Det gick så långt att  en sen kväll i mitten av april kallades polis till platsen. Då åkte även förvaltaren till huset för att se vad som pågick.  Denne berättar att polisen gick in i lägenheten och fann tecken på att det bodde väldigt många i tvårumslägenheten. En företrädare för storfamiljen kunde visa upp en handskriven lapp för polisen och han berättade att han hyrt lägenheten i andra hand av 60-åringen. Av lappen kunde utläsas att det var den 60-årige mannen som upplåtit lägenheten under mars och april för 13 000 kronor och att hyresavtalet gällde med en månads uppsägningstid mellan parterna.

Den handskrivna lappen är en del i bevisen som lett fram till Hyresnämndens beslut. Förvaltaren säger att 60-åringen inte har fått tillstånd av sin värd att hyra ut lägenheten i andra hand.

Storfamilj på 15 personer

Förvaltaren gav då genast andrahandshyresgästerna i lägenheten ett dygn på sig att samla ihop sina saker och lämna lägenheten, vilket de gjorde. Polisen kunde räkna till inte mindre än 15 bäddar i lägenheten.

Den 60-årige mannen som stod för lägenheten menar att han är helt oskyldig i sammanhanget, att han har blivit lurad och att någon förfalskat hans namnteckning. Han har inte hyrt ut lägenheten under sin utlandsvistelse. Han säger att han själv är ett offer och att han dessutom blivit bestulen på saker ur sin lägenhet, vilket han också har polisanmält. Han har inte skrivit på någon kvittens eller liknande och säger att hans namnteckning är en datamanipulation som kunnat göras då de inblandade personerna haft tillgång till hans saker i lägenheten.

Hyresnämnden anser dock att det är osannolikt att kvittot är en förfalskning och att det handlar om en olovlig andrahandsuthyrning. Nämnden skriver i sitt beslut att förvaltaren på ett trovärdigt och tillförlitligt sätt redogjort för händelserna. Handlingarna med 60-åringens namnteckning visar att han hyrt ut lägenheten för 13 000 kronor till de 15 personerna, genom en mansperson som befann sig i lägenheten när polisen slog till.

Nämnden skriver att det saknas en giltig ursäkt för hur hyresgästen hanterat bostaden. Därmed ska han ha lämnat lägenheten senast den 31 januari. Om han inte har gjort det kan han avhysas och därmed måste han stå för de kostnaderna.

Läs ocksåGav upp: Mystiskt ljud fick familjen Nilsson att flyEn glad familj runt köksbordet. Mamma, pappa och två barn.

 

 

 

Läs ocksåÄndrade adress tolv gånger - klen bevisning när Kfast försökte bryta kontrakt

 

 

Läs också Brandskyddet underkänns i tusentals radhus i Norrland Faror på savannen och arga lappar – psykologen om varför vi bråkar i tvättstugan

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.