Annons

Trollhättebo vräks efter att ha kastat melon efter grannar

Trollhättan Trollhättebon störde sina grannar och hade en förkärlek för att kasta saker från sin lägenhet på femte våningen. Efter kast av en fylld vattendunk och en melon, som var nära att träffa människor, får han nu se sig om efter ny bostad.
Foto: Karin Gistedt
En av trollhättebons grannar var nära att träffas av en melon som kastades ut från femte våningen.

Den 50-årige Trollhättebon har under lång tid stört sina grannar i hyreshuset. Under våren 2018 fick värden ta emot ett antal anmälningar om störningar. Förutom hög musik dygnet runt kastade mannen ut saker från sin franska balkong eller genom fönstret. Bland annat hivade han iväg en soppåse som lyckligtvis inte träffade någon. Han gav sig också på, och slog sönder, tre övervakningskameror i huset med hammare. Innan kamerorna slutade fungera hann dock tilltaget att fastna på filmen.

I samband med att mannen spelade högt med öppna fönster i juni förra året tillkallades en väktare för att få honom att sänka ljudnivån. Då blev hyresgästen hotfull och vägrade att lyda. När väktaren lämnade huset kastade hyresgästen en välfylld fyraliters vattendunk från sitt fönster på femte våningen, drygt elva meter upp. Dunken var bara en meter från att träffa väktaren. Då berättade andra grannar om hur mannen vid tidigare tillfällen kastat vattenmeloner mot dem. Lyckligtvis hade inte heller de träffat någon människa.

ANNONSRebeckas framgångsrika bytesresa – så lyckas du med din

Annons

50-åringen har förnekat att det var han som kastat föremålen från sin lägenhet och menar att det är någon annan i huset som gjort det. Men han är dömt i tingsrätten för försök till misshandel efter vattendunkskastet. Han dömdes även för skadegörelsen på övervakningskamerorna. Mannen har psykiska problem, vilket ska vara orsaken till brotten och han dömdes till rättspsykiatrisk vård.

Han har vädjat till hyresvärden att få bo kvar, trots det han utsatt sina grannarna för. Han menar att lägenheten som han haft i 20 år är hans enda trygghet. Men Hyresnämnden ger bostadsbolaget Eidar rätt att säga upp hyresgästen med motiveringen att han varit så störande för sina grannar att han inte kan bo kvar. Rätten ger därmed bolaget rätt att genast låta av hysa hyresgästen.

Annons
Läs också"Min granne provsköt pistol från balkongen"
Läs också Domstolen har bestämt – pensionären Anette slipper ha barnfamiljer som grannar: ”Kaos och obehag i kvadrat" Trodde grannarna var KGB-agenter som stal och rullade svarta föremål – tvingas flytta 95-årig kvinna störde grannarna – fick kontraktet uppsagt: "Stor påfrestning" Vardagshjälten Johnny prisas av landshövdingen: ”Väldigt hedrande”

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.