Annons

Trollhättebo vräkt efter 50 000 i hyresskuld

Trollhättan Med 50 000 i obetalda hyror gick hyresnämnden på värdens linje och tillåter omedelbar vräkning. Inte ens Hyresgästföreningen kunde försvara handlandet.
Hyresgästen slutade betala sin hyra. Inte ens Hyresgästföreningen kunde försvara hans handlande. Nu får han flytta omgående.

Månad efter månad var Trollhättebon sen med sin hyra. Han hyrde en fyrarumslägenhet i Trollhättan av en privat hyresvärd. Och trenden var att inbetalningarna kom allt senare för att till sist upphöra helt. Mannen ville ha hjälp av Hyresgästföreningen när ärendet skulle upp i hyresnämnden, men det fanns inget juridiskt hållbart skäl till att hyresgästen inte betalat i tid, säger Pehr Hasslöf, jurist vid Hyresgästföreningen i region BohusÄlvsborg-Skaraborg. Hyresgästföreningen åtar sig inte att företräda medlemmar som inte har juridiskt hållbara förklaringar till sitt handlande.

När ärendet så skulle avgöras i Hyresnämnden fann man inga skäl till att hyresgästen inte gjort rätt för sig. Mannen valde att inte komma till förhandlingen och han har heller inte yttrat sig i ärendet. Därför fick det avgöras utan hans närvaro.

Annons
ANNONSFörsäkringsguiden.se: Din jämförelsetjänst för försäkringar

Hyresnämnden beslutade att värden har rätt att säga upp hyresgästen med omedelbar verkan. Nämnden skriver i sitt beslut att hyresgästen förverkat sin rätt att få tillbaka lägenheten och han åläggs att flytta.

Annons
Läs också Hyresvärdar försöker lura sig till hyreshöjning: "Bedrägligt beteende" Lars betalar inte värdens smyghöjning: ”Det handlar om solidaritet” Unik rättegång prövar olaglig svartuthyrning – första fallet i Västsverige: ”Bara fiffel och båg” Utslängd hyresgäst bosatte sig i trapphuset – döms till böter Brand i lägenhet under flytt – hyresgästen måste betala 1,5 miljoner

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.