HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Tröttnade på skällande hund – hyresgäst sägs upp

Eslöv En skällande hund, hög musik och buskörningar till och från fastigheten kan få hyresgästen i Eslöv på fall. Värden har sagt upp hyreskontraktet och hänvisar både till kontraktsbrott och ”graverande” störningar.
Foto: Pixabay
Enligt grannarna skäller hyresgästens hund under långa perioder. Hunden på fotot har inget med händelsen att göra.

Den privata hyresvärden i Eslöv uppger att allt var frid och fröjd i den lilla hyresfastigheten i Eslöv innan hyresgästen flyttade in. Enligt de handlingar som har skickats in till hyresnämnden i Malmö är ett av de största problemen en skällande hund.

Både grannar och hyresvärden uppger att hunden skäller oavbrutet och under långa perioder, ofta på kvällen eller natten. Värden påpekar även att det enligt hyreskontraktet inte är tillåtet att ha husdjur i fastigheten. Något som hyresgästen har valt att inte ta hänsyn till.

Läs ocksåUrinlukt och ylande hundar kan kosta kontraktet

Förutom hundskall klagar både grannar och hyresvärd på högljudda bråk, nedskräpning och buskörningar till och från fastigheten.

Efter två varningsskrivelser med utebliven effekt valde värden att i april avsluta hyresgästens kontrakt. Hyresvärden har även vänt sig till hyresnämnden för att få ärendet prövat.

 

Läs ocksåKvinnan bodde nästan gratis – lät den inneboende betala hyran
Fakta: Husdjur i hyresrätt

I de allra flesta fall kan inte värden förbjuda dig att ha husdjur som till exempel katt, hund eller fågel. Det är bara om det finns sakliga skäl, som att du till exempel bor i ett allergihus, som ett förbud är möjligt.

Det är du som hyresgäst som ansvarar för att djuret inte skadar lägenheten.

Vill du ha ormar i din hyresrätt måste du i de flesta fall ansöka om tillstånd hos miljöförvaltningen i din kommun.

Källa: Hyresgästföreningen

Läs också Hyresgäster får fortsätta betala för tv-kanaler som försvann Hyresnämnden skjuter fram vissa ärenden men löser det mesta Fyra år med högljudda skrik ledde till uppsägning

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.