Annons

Två blev noll i Gammelstad

Luleå Gammelstadsbo ville höja hyran med två procent. Men efter förhandlingen med Hyresgästföreningen lämnades hyrorna oförändrade. Dessutom beslutades det om 8000 kronor i fritidsmedel.

Gammelstadsbo, som för ett par år sedan köpte en stor del av Lulebos fastigheter vid Stadsön i Luleå, lämnade över sitt yrkande till hyresförhandlingen och ville i det ha två procents höjning för det kommande året. Men Hyresgästföreningen ansåg att det var alldeles för hög höjning.

Tvärtom var oförändrade hyror det enda rimliga, menade Hyresgästföreningens förhandlare Roger Enbom. När det gäller just Gammelstadsbo fanns det förutom ett bra eonomiskt bra läge nämligen ytterligare ett skäl till oförändrad hyra i år. Strax efter övertagandet av fastigheterna beslutade Gammelstadsbo att avveckla systemet med bofonder.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

Hyresgästföreningen pekade på att hyresgästerna rimligen borde kompenseras för borttagandet av bofonderna. Och så blev det. Gammelstadsbo gick med på att lämna hyrorna oförändrade det närmaste året, 1 juli 2016-30 juni 2017.

Annons

– Det innebär en besparing för de berörda hyresgästerna på sammanlagt 554 200 kronor i år. Dessutom fick den lokala hyresgästföreningen i området tillgång till 8000 kronor i fritidsmedel, säger Roger Enbom.

Samtidigt blev det även klart med de nya hyrorna hos Välbo, Munksundsbo och Roseum förvaltning: 0,5 procents höjning från halvårsskiftet.

Annons
Läs ocksåHärlig julstämning i Gränderna
Läs också Gemensam jul i Gränderna

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.