Annons

Två miljoner – är mindre än elva

Örebro Nej. Det var inte elva miljoner kronor som ska gå till sommarlovsverksamhet i bostadsområdena - som Centerpartiets kommunalråd Rasmus Persson påstod i SR P4 Örebro. Utan två.

Hem & Hyra kunde under morgonen berätta att kommunen tar elva miljoner kronor från Öbo i en extra vinstöverföring.

Nyheterna i Sveriges radio P4 Örebro gjorde med anledning av det en intervju med Centerpartiets kommunalråd Rasmus Persson, som även sitter med i Öbo:s styrelse.

ANNONSRebeckas framgångsrika bytesresa – så lyckas du med din

Han säger i intervjun att pengarna ska användas till sommarlovsaktiviteter.

– Jag tror inte, och hoppas verkligen inte, att det sticker i ögonen på att vi faktiskt lägger pengar på sommaraktiviter för ungar som faktiskt inte överhuvudtaget skulle ha några sommaraktiviteter, säger han till P4 Örebro nyheterna.

Men nu visar det sig att det inte alls är 11 miljoner som går till barnens sommarlovsaktiviteter i bostadsområdena. Utan två miljoner.

Annons
Läs ocksåNy lag ska säkra kontraktet för barnfamiljer: "Snävt men ett steg i rätt riktning"Montage med bild på pappersutskrift, en domarklubba och en man i yngre medelåldern framför Sergels torg i Stockholm.

Resten av pengarna kommer användas för driftskostnader för konstgräsplanen i Vivalla, Brickebackens IP och Tegelbruket. Hur mycket som ska gå till varje och till vad – är inte klart än.

I nyheterna i Sveriges radio P4 Örebro hävdade Rasmus Persson att barn och ungdomar i bostadsområdena inte fått en bra sommar om inte överföringen av de elva miljonerna gjorts.

– Det hade inneburit att rätt många unga inte hade fått en bra sommar. Många ungar hade inte fått sommaraktiviteter och åkt iväg hade inte kunnat åka iväg på en sommarutflykt eller vad det nu kan vara för någonting, sa han

Läs ocksåHyrorna klara för 30 000 hyresgäster hos Uppsalahem: ”Hur ska pengarna räcka till?”

Till Hem & Hyra säger han att det inte var hans mening att få det att låta som att det var elva miljoner som lades på sommaraktiviteter, när den största delen av pengarna faktiskt går till driftskostnader.

Annons

– Så sa jag inte i intervjun. Det kan bero på hur det är klippt om det låter så. Det är två miljoner som går till sommarlovsaktiviteter och jag är inte säker på att vi klarat den satsningen inom den kommunala budgeten om vi inte använt vinstöverföringen från Öbo, säger han.

Hem & Hyra har utan att lyckas, försökt nå Hyresgästföreningens ordförande Christer Johansson för en kommentar.

Läs också Örebro: Hyresgästföreningen flyttar in till stan – "Ivriga" Efter jättestrandningen – nu rekordhöjs hyrorna i Malmö Så renoverades lokalen för 50 000 kronor - ljudisolering viktigt

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.