Annons

Tvåårsavtal i Sollentunahem

Sollentuna Hyran i Sollentunahem höjs med 0,9 procent från 1 januari 2018 och 1,35 procent från 2019. ”Ett gott samtalsklimat” säger Hyresgästföreningens förhandlare, som är nöjd med att bli klar inom 90 dagar.

Hyresförhandlingarna för Sollentunahem är klara. Hyran höjs från 1 januari och hinner komma med på hyresavin. Höjningen blir 0,9 procent, eller 70 kronor för en hyra som i dag är 7 777 kronor i månaden.

– Vi har fört konstruktiva förhandlingar i ett gott samtalsklimat. Hyreshöjningarna beror på höjda kommunala taxor. Både parterna har också arbetat med att följa Stråth-utredningen som rekommenderar att förhandlingen ska vara klar inom 90 dagar, och som vi lyckas med säger Axel Schäfer, förhandlingsledare, Hyresgästföreningen i Stockholm i ett pressmeddelande.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

Tidigare har Fastighetsägarna förhandlat för Sollentunahems räkning. I år var det bolagets ledning som satt vid förhandlingsbordet.

Annons

På Tors Backe görs ett vårdboende om till vanliga bostadslägenheter. Där höjs hyran med cirka 200 kronor för en etta.

– Eftersom hyresgästerna där har tillgång till gemensamma ytor på varje våningsplan och på entréplanet, kommer deras hyror att höjas. Den nya hyran visas på hyresavin för januari 2018 och gäller retroaktivt från den 1 december 2017.

Annons
Läs ocksåVarannan värd skickar sena hyror direkt till inkasso – Amanda fick anstånd och klarade sigEn delad bild där den ena bilden är en kvinna som tittar bort. Den andra ett papper med texten inkasso.

Sollentunahem har 4 568 lägenheter. I bolaget pågår förberedelser för att sälja hälften av dem, till bostadsrättsföreningar och andra hyresvärdar.

Läs också Barbro lämnade sitt älskade Gotland efter rekordhöga kravet: "Hyran blev droppen" Hyresgäst fick ingen hyresavi på flera år – nu blir hon vräkt för obetalda hyror Uppsagd för sju sena hyror – så lyckas hyresgästen ändå få behålla kontraktet Viveca, 78, bor hos värden som höjer hyran mest i landet: "Måste bli ett stopp någon gång"

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.