HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Tvåårsavtal i Sollentunahem

Sollentuna Hyran i Sollentunahem höjs med 0,9 procent från 1 januari 2018 och 1,35 procent från 2019. ”Ett gott samtalsklimat” säger Hyresgästföreningens förhandlare, som är nöjd med att bli klar inom 90 dagar.

Hyresförhandlingarna för Sollentunahem är klara. Hyran höjs från 1 januari och hinner komma med på hyresavin. Höjningen blir 0,9 procent, eller 70 kronor för en hyra som i dag är 7 777 kronor i månaden.

– Vi har fört konstruktiva förhandlingar i ett gott samtalsklimat. Hyreshöjningarna beror på höjda kommunala taxor. Både parterna har också arbetat med att följa Stråth-utredningen som rekommenderar att förhandlingen ska vara klar inom 90 dagar, och som vi lyckas med säger Axel Schäfer, förhandlingsledare, Hyresgästföreningen i Stockholm i ett pressmeddelande.

Läs ocksåHyreshöjningarna för 2020 fördelade i Vårgårda

Tidigare har Fastighetsägarna förhandlat för Sollentunahems räkning. I år var det bolagets ledning som satt vid förhandlingsbordet.

På Tors Backe görs ett vårdboende om till vanliga bostadslägenheter. Där höjs hyran med cirka 200 kronor för en etta.

– Eftersom hyresgästerna där har tillgång till gemensamma ytor på varje våningsplan och på entréplanet, kommer deras hyror att höjas. Den nya hyran visas på hyresavin för januari 2018 och gäller retroaktivt från den 1 december 2017.

Läs också"Stigs hyra för hög redan innan höjningen"

Sollentunahem har 4 568 lägenheter. I bolaget pågår förberedelser för att sälja hälften av dem, till bostadsrättsföreningar och andra hyresvärdar.

Läs också Tierpsbyggen och Östhammarshem vill höja hyrorna Första hyresuppgörelsen klar i Skåne Slutade betala för Malmös bästa utsikt

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.