HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Annons

Tvåårsavtal i Sollentunahem

Sollentuna Hyran i Sollentunahem höjs med 0,9 procent från 1 januari 2018 och 1,35 procent från 2019. ”Ett gott samtalsklimat” säger Hyresgästföreningens förhandlare, som är nöjd med att bli klar inom 90 dagar.

Hyresförhandlingarna för Sollentunahem är klara. Hyran höjs från 1 januari och hinner komma med på hyresavin. Höjningen blir 0,9 procent, eller 70 kronor för en hyra som i dag är 7 777 kronor i månaden.

– Vi har fört konstruktiva förhandlingar i ett gott samtalsklimat. Hyreshöjningarna beror på höjda kommunala taxor. Både parterna har också arbetat med att följa Stråth-utredningen som rekommenderar att förhandlingen ska vara klar inom 90 dagar, och som vi lyckas med säger Axel Schäfer, förhandlingsledare, Hyresgästföreningen i Stockholm i ett pressmeddelande.

Läs ocksåKooperativ hyresrätt - en boendeform med fördelar och riskerParkgården i Nässjö och Assar Lindén, Boverket

Tidigare har Fastighetsägarna förhandlat för Sollentunahems räkning. I år var det bolagets ledning som satt vid förhandlingsbordet.

Annons

På Tors Backe görs ett vårdboende om till vanliga bostadslägenheter. Där höjs hyran med cirka 200 kronor för en etta.

– Eftersom hyresgästerna där har tillgång till gemensamma ytor på varje våningsplan och på entréplanet, kommer deras hyror att höjas. Den nya hyran visas på hyresavin för januari 2018 och gäller retroaktivt från den 1 december 2017.

Annons
Läs ocksåIngrids hyra höjdes tio procent: "Det kom som en chock"85-åriga Ingrid Ekblom i Nässjö sitter vid köksbordet med en kaffemugg i händerna.

Sollentunahem har 4 568 lägenheter. I bolaget pågår förberedelser för att sälja hälften av dem, till bostadsrättsföreningar och andra hyresvärdar.

Läs också Beskedet efter strandningen: Rejäl höjning av studenthyror i Göteborg Beskedet: Nya hyrorna klara för 75 000 hushåll i Göteborg – ”En historiskt hög höjning” Krävdes på 365 000 i obetald hyra – kan få kossor och en miljon kronor

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.