HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Annons

Tvångsförvaltning av fastighet i Perstorp upphör

Perstorp Fastigheten Granen har fått nya ägare. Nu har hyresnämnden upphävt tvångsförvaltningen.

Det har varit många turer kring fastigheten Granen 11 på adress Möllestigen 8 i Perstorp. I slutet av augusti beslutade hyresnämnden om tvångsförvaltning. Orsaken var obetalda elräkningar och en ägare som inte gick att nå.

Perstorpsbostäder blev utsedd som tillfällig förvaltare men nu har fastigheten, som består av fyra lägenheter, sålts till Andersson & Wigström Fastigheter AB. Det var dem som lämnade in ansökan till hyresnämnden med begäran att tvångsförvaltningen ska upphöra.

Läs ocksåNu går Hyresgästföreningens klassiska logga i pension - men på Ulfs arm jobbar den vidareUlf Nilsson har Hyresgästföreningens symbol intatuerad på underarmen.

Hyresnämnden gick på de nya ägarnas linje och bedömde att det saknas skäl för en fortsatt tvångsförvaltning och upphävde därmed beslutet från och med den 1 november.

Annons

Hyresgästföreningen ansökte om tvångsförvaltningen i maj och välkomnar beskedet.

− Det här är den ultimata lösningen. Nu hoppas vi på att det ska bli bra för hyresgästerna. Det här innebär en långsiktig lösning och en bra förvaltning. Framförallt kommer hyresgästerna att få tag på sin värd och ha en fungerande felanmälan, säger Lillemor Nordhöj, jurist vid Hyresgästföreningen.

Läs ocksåNya lagar 2022: Hyresvärdar kan tvingas sköta om sina hus, rökare kan få böta för fimparFörbjudet att röka

Läs mer om Obetalda räkningar ledde till tvångsförvaltning och Hyreshus tvångsförvaltas i Perstorp

Annons
Läs också Hovrätten slår fast: fortsatt tvångsförvaltning av skandalhus Hyresförhandlingar hemma vid köksbordet - nu väntar stegvis återgång till det nya normala Stal smink för 300 000 – nu tar han över tvångsförvaltat hus

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.