Annons

Tvångsförvaltning av fastighet i Perstorp upphör

Perstorp Fastigheten Granen har fått nya ägare. Nu har hyresnämnden upphävt tvångsförvaltningen.

Det har varit många turer kring fastigheten Granen 11 på adress Möllestigen 8 i Perstorp. I slutet av augusti beslutade hyresnämnden om tvångsförvaltning. Orsaken var obetalda elräkningar och en ägare som inte gick att nå.

Perstorpsbostäder blev utsedd som tillfällig förvaltare men nu har fastigheten, som består av fyra lägenheter, sålts till Andersson & Wigström Fastigheter AB. Det var dem som lämnade in ansökan till hyresnämnden med begäran att tvångsförvaltningen ska upphöra.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

Hyresnämnden gick på de nya ägarnas linje och bedömde att det saknas skäl för en fortsatt tvångsförvaltning och upphävde därmed beslutet från och med den 1 november.

Annons

Hyresgästföreningen ansökte om tvångsförvaltningen i maj och välkomnar beskedet.

− Det här är den ultimata lösningen. Nu hoppas vi på att det ska bli bra för hyresgästerna. Det här innebär en långsiktig lösning och en bra förvaltning. Framförallt kommer hyresgästerna att få tag på sin värd och ha en fungerande felanmälan, säger Lillemor Nordhöj, jurist vid Hyresgästföreningen.

Läs ocksåBeslut om tvångsförvaltning – hyresgäster har flytt husetHuset kommer att omges av tvångsförvaltning.

Läs mer om Obetalda räkningar ledde till tvångsförvaltning och Hyreshus tvångsförvaltas i Perstorp

Annons
Läs också Kalla element, inget varmvatten: Yvonne gav upp och flyttade – värden riskerar vite på 50 000 i månaden Så renoverades lokalen för 50 000 kronor - ljudisolering viktigt Per fick pengar tillbaka – så kan du upptäcka om din värd höjer hyran utan att förhandla Här har hyresgästerna varit utan el och varmvatten hela vintern: ”För jävligt”

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.