Annons

Tvångsförvaltning i Frövi

Lindesberg ​Hyresnämnden i Linköping fattade under förmiddagen beslut om tvångsförvaltning av Lindesberg fastigheter AB. Därmed får hyresgästerna tillbaka varmvatten och el i allmänna utrymmen.

Lindesbergsbostäder, Libo, tar över förvaltningen av bostadsbolaget Lindesberg fastigheter som ägs av den norska skandalvärden Swenor Eiendom.

Det var i förra veckan som Linde Energi stängde av elen i fastigheten som rymmer 37 lägenheter.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

Hur stor skulden är vill Linde Energis vd Jens Isemo inte uttala sig om, men i nuläget finns inget som tyder på att Linde Energi ska ansöka om att försätta Lindesberg Fastigheter i konkurs.

Annons

– Man kan säga så här: vi lärde oss av Degerfors att det väntar man för länge med skulder blir det ohållbart. Vi kan inte ha kunder som missköter sin betalning på det sätt som de här gjort, men nu hoppas vi att det ordnar sig för hela den här historien är tråkig. Jag tycker synd om hyresgästerna som drabbats, säger Jens Isemo.

I Degerfors hade Swenor skulder på uppemot två miljoner kronor. Men tanke på det du säger, antar jag att skulden hos er är lägre?

Annons
Läs ocksåHyresgästföreningen hoppar av evenemang runt Eurovision – ”Glädjen borta”Den svenska artisten Loreen efter Eurovisionvinsten i Liverpool 2023 samt Hyresgästföreningens logga.

– Ja, det är den. Men jag kan inte säga något mer om enskilda kunders skulder till oss.

Läs också Riskerar förlora sitt hyreskontrakt – hyrde ut åtta nätter via Airbnb Störningsjouren hittade kvinna inlåst i förråd – värden vill vräka en man i huset Tom bor i möglet - har väntat drygt ett år på hjälp från Hyresgästföreningen Öppnade utan byxor på annan adress – förlorar sitt hyreskontrakt

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.