Annons

Tyresö Bostäder bygger rekordsnabbt

Tyresö Glöm långa byggtider. När Tyresö Bostäder bygger 140 lägenheter tar det två år från ett vitt papper till inflyttningsklara lägenheter.

Det är inte helt ovanligt att det tar fem-tio år innan teoretiska byggplaner resulterar i inflyttningsklara lägenheter. Därför är det inte förvånande att Maria Öberg, vd i Tyresö Bostäder, är nöjd över bolagets senaste projekt, att bygga 140 lägenheter i Kvarteret Temyntan, där tiden från vitt papper till inflyttning är två år.

– Det är jätteroligt att det gått så snabbt med tanke på bostadsbristen, säger hon om lägenheterna på Kamomillgränd/Veronikagränd som det är inflyttning i maj 2018.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

Det finns flera förklaringar till att det gått så snabbt. En är att ingen har överklagat bygget, en annan att bostadsbolaget ägde marken som det byggs på. Men den viktigaste förklaringen är att bolaget har handlat upp ett av SABOs kombohus Mini, ett typhus som snabbar på handläggningen i kommunen.

Annons

– Sedan har både vi, politiker och kommunens tjänstemän arbetat för att snabba på detaljplanearbetet som tagit knappt tio månader.

Förutom att det gått snabbt tror hon även att hyran, som ska förhandlas med Hyresgästföreningen, kommer att hamna på förhållandevis bra nivåer.
– Jag tror ettorna på 35 kvadratmeter kommer att ha en hyra på cirka 5 000 kronor och tvåor på 45 kvadratmeter en hyra 6 000 kronor, säger hon.

Läs ocksåSå lockar hyresvärdar med rabatt på hyran - Alexandra betalar mer än grannenEn delad bild som visar en grafik med olika rabatterbjudanden för hyresbostäder och en ung kvinna med ljust hår och blå ögon som står på en balkong.

Det lyckade projektet har gett bolaget blodad tand, enligt Maria Öberg.
– Vi vill absolut bygga fler typhus, men har inget konkret på gång. Sedan tror jag trenden är att det byggs fler och fler typhus som gör att det går snabbare och blir billigare, säger hon.

Annons

Av de 14 lägenheterna är 68 stycken ettor, 68 stycken tvåor och fyra stycken treor.

Läs också Ensamstående fyrbarnsmamman Sarah i nybyggd lägenhet: "Vågar inte tänka på hyreshöjningar" Nya lägenheterna: trängre, dyrare och sämre planerade Magnus bor i storstadsområdet där snitthyran rusat snabbast: ”Du får ju ett urval” Forskaren: Nyproduktionen måste minska – "en het potatis"

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.