HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Tyresö Bostäder bygger rekordsnabbt

Tyresö Glöm långa byggtider. När Tyresö Bostäder bygger 140 lägenheter tar det två år från ett vitt papper till inflyttningsklara lägenheter.

Det är inte helt ovanligt att det tar fem-tio år innan teoretiska byggplaner resulterar i inflyttningsklara lägenheter. Därför är det inte förvånande att Maria Öberg, vd i Tyresö Bostäder, är nöjd över bolagets senaste projekt, att bygga 140 lägenheter i Kvarteret Temyntan, där tiden från vitt papper till inflyttning är två år.

– Det är jätteroligt att det gått så snabbt med tanke på bostadsbristen, säger hon om lägenheterna på Kamomillgränd/Veronikagränd som det är inflyttning i maj 2018.

Läs ocksåCorona tog död på byggboomen

Det finns flera förklaringar till att det gått så snabbt. En är att ingen har överklagat bygget, en annan att bostadsbolaget ägde marken som det byggs på. Men den viktigaste förklaringen är att bolaget har handlat upp ett av SABOs kombohus Mini, ett typhus som snabbar på handläggningen i kommunen.

– Sedan har både vi, politiker och kommunens tjänstemän arbetat för att snabba på detaljplanearbetet som tagit knappt tio månader.

Förutom att det gått snabbt tror hon även att hyran, som ska förhandlas med Hyresgästföreningen, kommer att hamna på förhållandevis bra nivåer.
– Jag tror ettorna på 35 kvadratmeter kommer att ha en hyra på cirka 5 000 kronor och tvåor på 45 kvadratmeter en hyra 6 000 kronor, säger hon.

Läs ocksåVarbergs Bostad bygger nytt – och vill sälja fastigheter

Det lyckade projektet har gett bolaget blodad tand, enligt Maria Öberg.
– Vi vill absolut bygga fler typhus, men har inget konkret på gång. Sedan tror jag trenden är att det byggs fler och fler typhus som gör att det går snabbare och blir billigare, säger hon.

Av de 14 lägenheterna är 68 stycken ettor, 68 stycken tvåor och fyra stycken treor.

Läs också Mimers hyror klara efter strandning Bytesaffär ska ge billigare lägenheter i Gårdsten Studenter i Karlskrona vill dela mer

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.