HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Uddevallahem har hittat hem

Uddevalla På måndag öppnar Uddevallahem sitt nya kontor i centrala Uddevalla. Efter flera år i trängsel och därefter i tillfälliga lokaler har bostadsbolaget äntligen en anpassad miljö. För både kunder och personal.

– Som vi har längtat, säger Thomas Aebeloe, vd för Uddevallahem när han sätter sig på sin kontorsstol i de nya lokalerna. Han har utsikt över korsningen Lagerbergsgatan-Norra Drottninggatan och här hoppas han se sina kunder strömma in på kontoret.

Det nya kontoret ligger i kvarteret Sundberg mitt i Uddevalla. Det har varit en sorgens fläck för stadsbilden. Turerna har varit många efter att träbebyggelsen i kvarteret totalförstördes vid en brand för 30-talet år sedan. Under många år användes tomten som parkeringsplats, ända till tidningen Bohusläningen avslöjade att det inte fanns de tillstånd som krävdes för att bedriva den verksamheten.

Läs ocksåFrån grusig skamfläck till nytt hyreshus
Uddevallahems nya kontor invigs på måndag. Thomas Aebeloe tycker att allt blivit över förväntan.

Dåvarande ägaren Erik Hemberg sålde marken till Uddevallahem för fem år sedan och därefter har planeringen pågått. Nu står huset klart. Uddevallahem har halva huset, HSB den andra halvan. I Uddevallahems del finns förutom de egna kontorslokalerna också vård- och omsorgsboende, som äldreboende, gruppboende och serviceboende, men även 26 hyreslägenheter. Det är ytterligare att tillskott till centrala hyreslägenheter som Uddevallahem byggde de senaste åren. Det var ett led i förtätningen av centrala Uddevalla som just pågår med nya hus i gamla Folkets park, Eol och nu kvarteret Sundberg.

– Nu får vi anpassade lokaler, som både vi och våra kunder kommer att ha glädje av, säger Thomas Aebeloe, när han visar runt.

Här finns en tydlig kundmottagning, rum för enskilda samtal och plats för besökare att sitta ner.

Läs ocksåFastighetsägaren Ola: inför körkort för hyresvärdar

– Jag är riktigt stolt över hur det har blivit, säger Thomas Aebeloe, inför måndagens öppnande.

Projektledare för det hela har Margaretha Johnsson varit. Hon säger att det har blivit så bra och att hon nästan enbart hört positiva ord om bygget i centrum.

– Ja, många säger faktiskt att huset är snyggt, säger hon, när hon visar innergården som kommer att bli en oas för boende i huset.

Läs ocksåEn fråga om liv och död - gratis boendestöd avgörande för Peter

Thomas Aebeloe säger att det kommer att bli snyggt framför entrén till det nya kontoret, då det blir en plantering där och utefter Norra Drottninggatan ska det göras parkeringsplatser, vilket han tycker är positivt både för stan och för besökare till Uddevallahem.

– Det här blir kanonbra, säger han.

 

Läs också Så tycker vi om att jobba hemma Kommunpolitikern slängde ut sin hyresgäst – tyckte hon kunde bo kontraktslöst

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.