Annons

Ungdomar får sommarjobb i Vivalla

Örebro Örebrobostäder, kommunen och bland annat Hyresgästföreningen satsar i Vivalla. Genom projektet Sommar i Vivallaparken ska ferieplatser och aktiviteter skapas. Och en vackrare park.

Med start i juni kommer den första gruppen ungdomar mellan 15 till 18 år att få sommarjobb i Vivallaparken.

Eftersom Vivalla enligt en kartläggning är den stadsdel i kommunen med minst skött parkmark per invånare, finns förslag i den fördjupade översiktsplanen på att utveckla parkområdet i Vivalla i framtiden.

ANNONSFörsäkringsguiden.se: Din jämförelsetjänst för försäkringar

– Det som är lite tokigt är att de investeringarna och de planerna ligger längre fram i tiden. Samtidigt står parken och förfaller och ser tråkigt ut. Så även om det pågår massa samtal och planer för Vivallaparken, så kan man på plats i vardagen inte märka av det. Därför är det viktigt att det sker något även på kort sikt, säger Anna-Carin Magnusson som är ansvarig för projektet på Öbo.

Så för att göra något med platsen redan här och nu, kommer 24 ungdomar under nio veckor i sommar att arbeta med att odla och sköta om parken. Men även lära sig mer om stadsodling och olika teman på hållbar utveckling.

Annons

– Under sin feriepraktik kommer de även försöka fånga in synpunkter på hur de boende vill att det ska se ut i parken i framtiden.

Läs ocksåDyra renoveringar plågar allt fler – en av fem hyresgäster tvingas flytta: ”Allt billigt bortrenoverat"

Allt avslutas med en stor skördefest 14 augusti, men om allt går enligt planerna kommer projektet inte vara slut i och med det.

– Tanken är att det här inte ska vara en grej bara i sommar för att göra fint, utan det här är mer långsiktigt än så. De som jobbar i år kan kanske bli arbetsledare till de som sommarjobbar nästa år. Och när det sedan väl är dags att göra de konkreta åtgärderna i den stora parken, så ska Vivallaungdomar få vara med och genomföra dem, säger Anna-Carin Magnusson.

Annons

Enligt projektbeskrivningen beräknas ”Sommar i Vivallaparken” kosta 150 000 kronor. Hyresgästföreningen och Öbo betalar 30 000 kronor ur sin gemensamma pott för boinflytandemedel. Lönerna kommer att betalas ut av Vuxam.

Läs ocksåStorkonflikt om årets hyreshöjning – Willhem lämnade förhandlingsbordet men höjde hyrorna ändå
Läs också Värdar hotar tusentals hyresgäster med domstol: "Skulle bli extremt kostsamt" Barbro vill inte sitta på två stolar - nu tar hon ett kliv uppåt Ja till varmhyra och sänkt tröskel för unga – här är stämmans beslut i korthet

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.