Annons

Uppsalaföreningen kallar till öppet hus

Uppsala ​Efter att affären mellan Uppsalahem och Dombron blev offentlig i fredags, har Hyresgästföreningen i Uppsala-Knivsta kraftsamlat för att kunna möta medlemmarnas behov av hjälp och stöd.
– Många är oroliga över att de ska byta hyresvärd; vad innebär det för mig och mitt hem? Hur ska det fungera med kösystemen? Det hyresgäststyrda lägenhetsunderhållet, hur blir det med det? Dombron har ju talat om att bygga nytt i flera områden, hur ska den förtätningen se ut?, berättar Cecilia Staland, ordförande för Hyresgästföreningen Uppsala-Knivsta.
 
Föreningens styrelse har tillsatt en arbetsgrupp med två företroendevalda och två anställda som ska arbeta praktiskt med frågor kring det här ägarbytet. Till exempel ordnar de en handfull öppna hus med de boende (se lista till vänster).
 
Vid de öppna husen kommer jurister, förhandlare, verksamhetsutvecklare och förtroendevalda från Hyresgästföreningen att vara på plats för att kunna reda ut en del frågor.
 
– De boende kommer kunna fylla i en enkät. Tycker man inte om att prata så får man skriva ner sina frågor. Vi tänker sammanställa alla frågor på ett proffsigt vis och lämna över dem till Dombron. Sedan får vi hoppas att de kommer ut och informerar, säger Cecilia Staland.
– Jag har träffat på hyresgäster som tror att Hyresgästföreningen är inblandad i affären. Men det är vi inte. Det här är en uppgörelse mellan Uppsalahem och Dombron och vi fick information samtidigt som alla andra vid presskonferensen i fredags, säger Cecilia Staland.

Annons
Fakta: Uppsalaföreningen kallar till öppet hus

Kvarngärdet:måndag 16 maj och onsdag 18 maj kl 17-19Kvarngärdesskolans matsal

Bröderna Berwald:Torsdag 19 maj kl 17-19Kvarterslokalen, Bröderna Berwalds väg 55

LågbergetTisdag 24 maj, kl 17-19Eriksbergskolans matsal

LagerlöfOnsdag 25 maj, kl 17-19Kvarngärdesskolans matsal

Läs också Tänk rätt när du står inför en ny fastighetsaffär Folkbokförd i bostadsrätt i 30 år – får ändå behålla hyreskontrakt Marcels och Julias hus sjunker i leran – nu måste hundratals hyresgäster evakueras Multisjuka Fatana och hennes make kastas ut – först i kö på samma lägenhet men har för låg inkomst Grannar hamnar i skottlinjen för gängen: ”Tänk om någon kastar in en bomb!” Oro blandat med hopp efter bostadsbolagets försäljning: "Undrar om det kan bli sämre"

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.