Annons

Uppsving för gym på Sörse

Varberg Öronmärkta tider för kvinnor och seniorer gav nytt liv åt hyresgästernas träningslokal på Sörse i Varberg. Nu är motionspassen ett sätt att umgås grannar emellan.
Foto: Gustaf Görfelt
Hellen Gunnarsson, 69, håller i motionspassen för seniorer två förmiddagar i veckan. Hennes personliga favoritredskap är motionscykeln och crosstrainern. Initiativet med öronmärkta träningstider för kvinnor och seniorer har blivit en stor framgång på Sörse.

Det känns luftigt och fräscht i träningslokalen, trots att förmiddagens seniorer just har avslutat sitt motionspass. Träningsmaskiner står prydligt uppradade längs väggarna. En del utrustning är helt ny, det finns fläktar och ljudanläggning och det är rent och snyggt.

– Det har blivit väldigt populärt. Och det används! Många tycker att det är bekvämt att det är så nära hem. Här finns det mesta man behöver, säger Sörsebon Hellen Gunnarsson och visar på crosstrainern och några nyinköpta yogamattor i glada färger.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

Hyresgästernas gym är inrymt i källarplan i ett av Sörses många hyreshus, med bastu i porten intill. Värden Varbergs Bostad bidrar med lokal, och den lokala hyresgästföreningen står för utrustningen.

Alla hyresgäster i bostadsområdet är välkomna att träna. Det kostar 200 kronor om året, pengar som återinvesteras i träningslokalen.

Annons

Gymmet har funnits i 25 år. Men när Hellen Gunnarsson flyttade hit började hon fundera över om den inte kunde användas bättre.

Läs ocksåSå tränar du under karantänen!

– Jag fick se den här motionslokalen som bara killarna gick till. Då tänkte jag att varför kan vi inte ha någonting för kvinnor och äldre?

Sagt och gjort. Sedan några år har kvinnor en egen, öronmärkt träningstimme på onsdagar. Seniorer över 65 år tränar två förmiddagar i veckan. Upplägget har gett ny energi åt kvartersmotionerandet.

Annons

– Det uppskattas väldigt mycket. Många tycker att det är trevligt, och man lär känna varandra. Just nu är vi 14 seniorer som brukar ses och träna. En blandad grupp, men mest damer, säger Hellen Gunnarsson.

Läs ocksåGratis yoga ny veckovana på HögsbohöjdEn grupp grannar tränar yoga i Hyresgästföreningens lokal på Fredrikas gård på Högsbohöjd.
Läs också Dyrt när Varberg växer Höga hyror i Varbergs största nybygge Gårdstensbor får träna gratis

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.