HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Uteslutningarna fortsätter i Hyresgästföreningen i Stockholm

Sollentuna Alfonso Ramírez är den senaste i raden av uteslutna förtroendevalda i Hyresgästföreningen i Stockholm. Beslutet tog regionstyrelsen redan den 21 mars, men först i veckan fick han information om uteslutningen.

I sitt beslut skriver regionstyrelsen för Hyresgästföreningen i Stockholm att medlemmen fått upprepade varningar och dessutom en skriftlig erinran. Medlemmen fortsätter ”agera mot Hyresgästföreningens värdegrund” skriver de i beslutet.

Den skriftliga erinran ger några fler ledtrådar till vad frågan handlar om. Där skriver Hyresgästföreningen att Ramírez går emot fattade beslut och uttrycker sig på sociala medier ”på ett sätt som inte är förenligt med Hyresgästföreningens värdegrund och stadgar”.

Läs ocksåFem förtroendevalda uteslutna ur Hyresgästföreningen

Alfonso Ramírez anar att grunden finns i en konflikt mellan Hyresgästföreningen i Sollentuna och den lokala hyresgästföreningen Centrala Edsberg. Han har varit kritisk till att lokalen stängdes vilket fick till följd att hela styrelsen avgick.

– Jag har vänt mig till ordförandena i regionen och förbundet för att få svar på frågor, men de har inte svarat. I övrigt finns det ingenting. Jag fick hjälpa etik- och moralgruppen att tolka vad anmälaren kan ha menat, säger han.

Ordföranden i Hyresgästföreningen i Stockholms Simon Safari säger att han kan inte kommentera frågan. Medlemmen har en månad på sig att överklaga beslut om uteslutning till förbundsstyrelsen.

Läs ocksåMedlemmar som bryter mot värdegrunden kan uteslutas
Läs också Ordförande utesluten efter korvbråk Striden i Stockholm trappas upp Så påverkas hyresrätten av regeringsuppgörelsen

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.