Annons

Uthyrningsförbud efter Hem & Hyras granskning

Eslöv Hem & Hyra har under det gångna året rapporterat om missförhållanden i en fastighet på Fågelsångsvägen i Eslöv. I går kom beskedet – här får ingen bo.
Eslövs kommun beslutade om att förbjuda Lars-Åke Håkansson att hyra ut fastigheten på Fågelsångsvägen som boende.
Foto: Fredrik Rubin
Eslövs kommun beslutade om att förbjuda Lars-Åke Håkansson att hyra ut fastigheten på Fågelsångsvägen som boende.

Den nedgångna fastigheten på Fågelsångsvägen har under en längre tid lämnats till sitt öde. När Hem & Hyra besökte fastigheten i april 2016, vittnade hyresgästerna om allvarliga brister och om en fastighetsägare som inte gick att nå. Efter Hem & Hyras reportage inledde Eslövs kommun en inspektion. Trots att kommunens miljöinspektörer inte fick tillgång till alla utrymmen i fastigheten, utdömdes ett vite på 40 000 kronor eftersom fastighetsägaren inte kunde säkerställa att samtliga lägenheter hade godtagbar ventilation.

Under gårdagskvällen fattades ännu ett beslut, fastigheten får inte längre hyras ut som boende.
– Nämnden beslutade om ett uthyrningsförbud som inleds en vecka efter att fastighetsägaren har tagit emot beslutet. Detta gäller fram till dess att fastighetsägaren iordningställer ventilationen, säger Mikael Ståhle, miljöinspektör vid Eslövs kommun.

Annons
ANNONSSmarta tips för att hyra ut din bostad enklare

Beslutet innebär att hyresgästerna står utan bostad inom kort. Samma sak hände med hyresgästerna i fastighetsägaren Lars-Åke Håkanssons fastighet på Norregatan, då denna belades med uthyrningsförbud sommaren 2015. Då tvingades Eslövs kommun ingripa för att ordna tak över huvudet för hyresgästerna.
– Vi kommer att besöka fastigheten regelbundet. Vid varje tillfälle som någon fortsatt bor kvar kommer ett vite på 80 000 kronor dömas ut. De som bor där kommer att behöva ordna med nytt boende, kommunen kommer via enheten arbete och försörjning att hjälp till om det behövs, säger Mikael Ståhle.

Annons
Läs också Efter Hem & Hyras granskning - hotas av uthyrningsförbud Vems är ansvaret för förfallen fastighet på Fågelsångsvägen? Lämnade till sitt öde när samhället sviker Inspektion av skandalfastighet i Eslöv utökas Video: Fastigheterna förfaller när ägaren håller sig undan

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.