Annons

Utvandrad hyresgäst hyrde ut svart i fyra år − nu sägs kontraktet upp

Helsingborg Enligt den privata värden har hyresgästen utvandrat och hyrt ut sin lägenhet svart till olika personer sedan 2016. Nu sägs kontraktet upp.
Foto: PIXABAY

Hyresgästen flyttade in i ettan på 31 kvadrat 2012. Det var först när värden fick indikationer om att hyresgästen flyttat som värden började utreda vad som har hänt.

Då visade det sig att Skatteverket gjort en utredning om mannen i början av 2019. I den framkom att han inte haft någon förvärvsinkomst de tre senaste åren, att han inte var aktuell hos arbetsförmedlingen och att Försäkringskassan inte hade några uppgifter om en ny adress. Därför registrerade Skatteverket honom som utflyttad ur Sverige.

Annons
ANNONSGuide till hemförsäkringar

Hyresvärden har inte sett till mannen i fastigheten och kan konstatera efter sina egna efterforskningar att hyresgästens syster bott i lägenheten det senaste året. Innan dess har ett flertal andra personer varit folkbokförda på adressen. Värden misstänker att lägenheten varit uthyrd utan tillstånd sedan 2016.

Eftersom hyresgästen inte längre bor i Sverige och att lägenheten hyrts ut utan tillstånd i andra hand har värden sagt upp kontraktet till den 31 januari. Ärendet avgörs av hyresnämnden i Malmö. Något sammanträdesdatum är ännu inte satt.

Annons
Läs också Mannen ville spara el, skaffade kamin och orsakade brand – får betala skadestånd Öppnade utan byxor på annan adress – förlorar sitt hyreskontrakt Här höjer värdarna hyrorna utan att förhandla - Wladimir vägrar betala: "Jag blev arg" I jakten på hyresgäster - ungdomsrabatt ska fylla tomma lägenheter Lennarts vägran att flytta kostade för mycket – nu tänker värden om

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.