Annons

Vägrade hjälpa värden med utrotning av vägglöss – vräks

Lindesberg Mannen hade vägglöss som han ville få bort från sin bostad, men han ville ändå inte släppa in saneringsföretaget i alla rum. Nu måste mannen flytta. Det har hyresnämnden bestämt.

Tre gånger försökte hyrevärden Libo sanera mannens lägenhet i Lindesberg från vägglöss som mannen rapporterat.

Men det visade sig bli problem. Redan från början meddelade mannen att han inte ville låta någon komma in i hans bostad.

Vid två tillfällen genomfördes visserligen saneringar till en kostnad av närmare 65 000 kronor. Men hyresgästen, en man i 55-årsåldern, vägrade att släppa in saneringsfirman i sovrummet med hänvisning till att han hade ett altare som ingen utomstående fick se.

Han har också struntat i de förberedelser som boende själva måste göra för att få bort vägglöss. Det handlar bland annat om kläder som ska tvättas i speciella tvättpåsar och som enligt Libo låg oanvända när saneringsfirman kom.

Föga förvånande misslyckades därför saneringarna. I stället hann vägglössen sprida sig till två grannlägenheter, som därför också fick saneras och gjorde saneringskostnaderna för Libo ännu högre.

När fallet togs upp i hyresnämnden nyligen, dök inte 55-åringen upp för att försvara sin rätt att bo kvar. Libo å sin sida kunde visa en omfattande bevisning med både fakturor och varningsbrev till sin fördel.

Hyresnämnden skriver i sitt beslut att mannen trotsat sin hyresvärds instruktioner och att han på ett ”tämligen flagrant sätt åsidosatt sina förpliktelser som hyresgäst”.

Mannen tvingas därför att flytta och mister sitt förstahandskontrakt.

När mannen flyttat ut ska Libo sanera lägenheten ordentligt genom att tejpa igen rummen och värma upp rum efter rum till 60 grader för att vägglössen ska utrotas.

Vad slutnotan för den totala saneringen hamnar på är alltså ännu oklart.


Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.