Annons

Vägrade släppa in värden – trodde de var hemliga agenter

Göteborg Efter fyra försök att besiktiga lägenheten och byta lås fick hyresvärden nog. Nu vräks en mamma och hennes son. Deras försvar – att bostadsbolaget Poseidon är infiltrerat av Pentagon.
Foto: Wikipedia Commons
Hyresgästerna vägrade släppa värden, för de tror att hemliga agenter från Pentagon och israeliska underrättelsetjänsten Mossad ska installera ett dödligt vapen i deras lägenheter. Nu vräks de.

Mamman och sonen bor i samma trappuppgång, i var sin lägenhet. Efter en hovrättsdom i maj 2021 slogs det fast att den kommunala hyresvärden Poseidon har rätt att besiktiga samtliga lägenheter och byta lås – men mamman och sonen vägrade. Istället satte sonen upp hyresvärdens brev om tillträde med tejp på ytterdörren och skrev:

”Vänta svar K.M Kungen. Vi behöver inte renovering och låstbyte”. 

ANNONSGuide till hemförsäkringar

Vad hyresgästerna trodde att landets Kungliga Majestät skulle kunna hjälpa till med framkommer inte.

Agenter från Pentagon och Mossad

Värden bestämde sig för att säga upp de båda hyresgästerna och tog saken till hyresnämnden. Vare sig sonen eller mamman dök upp när hyresnämnden kallade dem till sammanträde för att ge sin bild.

Annons

Istället skrev de ett handskrivet brev: ”Vi har släktingar i USA. De arbetar i Pentagon och Mossad och kämpar för oss lägenheter. De har sina agenter i firma Poseidon”. De tror också att de hemliga agenterna ska installera spionutrustning i lägenheterna för att kunna skapa ett dödligt vapen som ”siktar med el-laser”.

Läs ocksåFör sjuka för ett hem – tusentals är hemlösa på grund av psykisk ohälsaEtt kollage av bilder kopplat till människor med psykisk sjukdom.

Hyresnämnden godkände värdens uppsägning. Det framkommer inte i beslutet om vården och sociala myndigheter har kontaktats för att ge mamman och sonen hjälp. Nu vräks de, då deras överklagan fått avslag i hovrätten.

Grund för vräkning

I beslutet skriver hyresnämnden att den som vägrar släppa in värden för nödvändig tillsyn och underhåll har förverkat sin rätt till sitt hyreskontrakt – om man inte har förhinder eller giltig ursäkt att inte släppa in värden. I de här fallen hade både mamman och sonen fått god förvarning från värden och vid fyra tillfällen vägrat öppna dörren, på de inbokade tiderna för tillsyn och låsbyte.

Annons

Hyresvärden skriver också att de prioriterade mammans och sonens lägenheter, då det funnits en oro sedan tidigare att lägenheterna misskötts.

Läs ocksåSjukpensionären Benita ställdes på gatan – trots att hon borde fått stöd

Mamman som nu vräks har bott i lägenheten i 20 år, sonen i sin lägenhet i 16 år. De måste lämna lägenheterna och sina nycklar senast i december.

Läs också Hundar skällde konstant – men slarvet med hyran gjorde att pappa och tre barn vräks Bar kilovis med knark förbi barnen på gården – avslöjad av polisens kamera i trapphuset Hyresgästen "stoppade huvudet i sanden" - är skyldig värden över 100 000 kronor

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.