Annons

Vägrade släppa in värden – måste flytta

Falkenberg Bilderna visar en så belamrad och smutsig lägenhet att det knappt går att ta sig fram. Hyresgästen själv säger att den var välstädad när han senast var där.
Foto: Hyresnämnden

Mannen i Falkenberg sades upp att flytta redan sista november förra året. Bakgrunden enligt värden var att han hotat och trakasserat en granne, vanvårdat sin lägenhet och vägrat släppa in någon för tillsyn.

Men mannen har inte flyttat. Nu har ärendet avgjorts av hyresnämnden i Göteborg och beslutet är att mannen omedelbart måste flytta. Gör han det inte självmant kan han avhysas. Hyresnämnden tog del av bilder från en underhållsbesiktning som till slut gjordes i december efter handräckning av kronofogden. Bilderna visar högar med kläder, skräp och rester. Enligt värden måste kök och badrum totalsaneras.

ANNONSGuide till hemförsäkringar
Hyresvärden bedömer att hela badrummet måste rivas ut.

Mannen själv säger sig vara oskyldig och förklarade för nämnden: ”Om lägenheten är förstörd och i oordning så är det någon annan som har orsakat det”. Han menade vidare att senast han var där var den välstädad och i god ordning. Eftersom han avtjänat ett fängelsestraff har han inte varit i lägenheten på månader.

Annons
Enligt hyresvärden stank hela lägenheten av matrester och smuts.

Bilderna talar sitt tydliga språk men, konstaterar nämnden, uppsägningen föregicks inte av någon tillsägelse att ”vidta rättelse” av vanvården och därför kan det i inte beaktas i beslutet. Detsamma gäller det han utsatt sin granne för.

Det mannen nu förlorar sin lägenhet på att han nekat värden tillträde till lägenheten. Det har han inte visat någon giltig ursäkt för.

Annons
Läs ocksåVanvårdad lägenhet fall för hovrätten
Läs också Tillsammans har de bott 110 år i huset – nu vill värden kasta ut dem Varannan värd skickar sena hyror direkt till inkasso – Amanda fick anstånd och klarade sig Riskerar förlora sitt hyreskontrakt – hyrde ut åtta nätter via Airbnb Störningsjouren hittade kvinna inlåst i förråd – värden vill vräka en man i huset

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.