Annons

Vanvårdad lägenhet fall för hovrätten

Hylte ”Jag hoppas att jag åtminstone får en möjlighet att försvara mig” skriver mannen. Hyresnämnden gav värden rätt att säga upp honom. Nu överklagas beslutet till Svea hovrätt.
Foto: Hyresnämnden/Pixabay
Vanvården har bland annat bestått i att hyresgästen har hällt ut vatten från ett akvarium. Värden vill ha tillbaka nycklarna.

Skadorna i lägenheten uppskattas kosta 100 000 kronor att reparera men hyresgästen hoppas få bo kvar. ”Min största rädsla är att bli hemlös det har jag varit i 10 års tid och jag vet att det kommer att leda till återfall i heroinmissbruk”, skriver mannen i ett sitt överklagande.

I november gav hyresnämnden klartecken för värden att säga upp mannen som bor i Hylte kommun. Han hade vanvårdat sin lägenhet och skrämde grannar, så till den grad att flera hade flyttat.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

Hyresgästen själv kom aldrig till förhandlingen. I sitt överklagande förklarar han att han inte var medveten om att den hölls. Han tar mediciner och de var ”försenade” vilket gjorde att han hade svårt att uppfatta tider och datum.

Annons

Den privata hyresvärden yrkar om en ”skyndsam handläggning” bland annat för att mannen nu inte heller har betalat hyrorna för november och december.

Mer om historien här:
Hyresgäst får grannar att flytta
Skador uppskattar till 100 000

Läs ocksåTom bor i möglet - har väntat drygt ett år på hjälp från HyresgästföreningenTvå bilder i en. En vit man med skägg och keps som ser allvarligt in i kameran. I nederkant en bild av mögel på en vägg.

 

Annons

 

Läs också Öppnade utan byxor på annan adress – förlorar sitt hyreskontrakt Förhoppningarna gick upp i rök: sluteldat för hyresgäster med öppen spis Valentino fick inte byta lägenhet – kostade honom jobbet Eva har haft sin blomstrande uteplats i över 30 år – nu riskerar hon att bli av med den

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.