Annons

Vaktmästaren håller öppet hus

Kinda Den nya hyresvärden vill lära känna sina hyresgäster. Därför är det öppet hus med fika hos fastighetsskötaren i Horn, varannan vecka.
Foto: Jakob Kindesjö
Uthyrningen i Horn går bra, enligt Urban Axén.

Vid årsskiftet köpte privata hyresvärden Magnus Ericsson Fastigheter 64 marklägenheter av kommunala Stiftelsen Kindahus. Uthyrningen har gått bra, enligt fastighetsskötaren Urban Axén.

– Vi har haft ganska många som har flyttat och några äldre som har gått bort. Men de lägenheterna har fyllts med nytt folk och det är en hel del yngre som flyttar hit. Just nu har vi bara två-tre tomma lägenheter, säger han.

ANNONSRebeckas framgångsrika bytesresa – så lyckas du med din

Till det kommer en huslänga med fyra lägenheter vid Stångågatan-Klocklidsvägen som Kindahus valde att stänga av för uthyrning när man hade problem att fylla alla lägenheter. Men eftersom Magnus Ericsson Fastigheter känner ett ökat tryck på bostäder i Horn finns planer på att renovera och hyra ut även dessa.

Hur var skicket på husen när Ericsson Fastigheter tog över?

Annons

– Blandat. En del lägenheter var i toppskick, vissa till och med nyrenoverade, medan vissa var rätt nerslitna, säger Urban Axén.

Läs ocksåHyror höjdes utan lov i Horn

För att öka attraktionskraften på lägenheterna i Horn, där utbudet av butiker och annan service är begränsat, erbjuder värden en lånebil som hyresgästerna får disponera kostnadsfritt. Den som lånar får dock stå för drivmedel.

– Man får låna den ett dygn åt gången. Det är inte meningen att den ska användas för pendling till jobbet eller för att åka jorden runt, utan till exempel om man vill åka och handla eller göra andra ärenden i första hand. Det är bara synd att den inte används så mycket, säger bostadsbolagets ägare Magnus Ericsson.

Annons

Ett annat grepp är att Urban Axén håller öppet hus varannan fredag på vaktmästarkontoret.

Läs ocksåMer underhåll är på gång i Horn

– Värden vill lära känna sina hyresgäster och vill att de ska känna sig välkomna, säger han.

Läs också Bostadsmöte med många frågor Ny värd för hyresgäster i Fornåsa De får huset att sticka ut

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.