Annons

Valdrin Sejdiu blev uppsagd efter polistillslag

Kalmar Valdrin Sejdiu stoppades av polis som misstänkte att han hade narkotika på sig. De gjorde även ett tillslag hemma hos honom, för detta kan han bli vräkt.
Foto: Linda Alfons
”Jag är orolig för att de vill slänga ut mig, även om jag inte gjort något,” säger Valdrin Sejdiu.

Om polistillslaget skriver LW bostäder i uppsägningsbrevet:

”Då detta är en olaglig händelse kommer vi som hyresvärd att utföra åtgärder.”

ANNONSRebeckas framgångsrika bytesresa – så lyckas du med din

Valdrin Sejdiu fick veta att han skulle betala för utryckning av störningsjour och att hans hyreskontrakt sagts upp med omedelbar verkan och att han skulle flytta 30 juni. Valdrin Sejdius säger att ingenting hittades vid polistillslaget eller på honom.

– Det här visade jag för polisen och de sa ”Du ska inte skriva på det där, det är inte okej. Det får inte hända att folk blir utslängda på grund av oss.”

Samma råd har han fått av Hyresgästföreningen.

Annons
Läs ocksåHade "råd" att köra Voi - tvingas flytta efter att socialen vägrat betala hyranSparkcyklar av märket Voi och en hand som håller i sedlar.

Det är inte första gången som Valdrin Sejdiu får brev från sin hyresvärd. Tre gånger har han fått störningsbrev, berättar han. Första gången för att han ställde in sin hemmabioanläggning vid 19-tiden på kvällen. De andra gångerna har det rört bekanta till honom som vistats i trapphuset och på gården, säger han.

– Jag har sagt till de här killarna – jag har varit skitförbannad. De var också chockade att jag fick ett störningsbrev.

Det som kan ligga Valdrin Sejdiu till last är att han för tio år sedan fick böter för ringa narkotikabrott och att han haft skulder hos Kronofogden som nu är lösta.

Läs ocksåAnvände cykeln som ”kylskåp” – sopkaos när fiskmåsar letade matEtt rivet kontrakt och en cykel som används som "kylskåp"

– De har stämplat mig för det och min stil, jag är hiphoppare. Men det har ingenting med min lägenhet att göra.

Annons

Läs även:

LW bostäder: Blåljuspersonal är inte en störning

Fakta: Besittningsskydd

Hyresgästen har besittningsskydd som gör att hen får bo kvar trots en uppsägning. Besittningsskyddet kan brytas till exempel då hyresgästen orsakat allvarliga störningar vid upprepade tillfällen utan att ha bättrat sig. Slutgiltigt beslut tas av hyresnämnden.

Läs också Ann-Christins saker försvann – värden lyckas inte ta reda på vad som hänt: ”Vi har ingen aning” Hyrde ut svart utan nyckel – par fick ta balkongvägen Bodde i både hus och hyrd lägenhet – men nu sätter hovrätten stopp

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.