Annons

Vallonbygden satsar på radhus

Finspång Nya hyresradhus planeras i Östra Hårstorp i Finspång. Kommunägda Vallonbygden siktar på byggstart för 18-20 bostäder i början av nästa år.
Foto: Jenny Knutsson
Vallonbygden vill bygga fler radhus i Östra Hårstorp.

I stadsdelen Östra Hårstorp uppförde Vallonbygden 23 radhuslägenheter i två etapper för sju-åtta år sedan. Nu planerar bolaget att bygga ut området ytterligare med liknande bostäder.

— Vi planerar att bygga 18-20 marklägenheter i radhus. Merparten kommer vara treor, men exakt hur det blir vet vi inte än, säger Hans-Erik Olofsson, vd för Vallonbygden.

ANNONSSmarta tips för att hyra ut din bostad enklare

Utbyggnaden av Humlegården blir nästa större satsning för bolaget efter höghuset Majoren som invigdes i våras. Bolaget har fått ett markanvisningsavtal med kommunen och nu väntar framtagandet av en ny detaljplan, där byggtomten ska ändras från parkmark till bostadsändamål.

Annons

Vallonbygden hade förhoppningar om en byggstart redan i höst, men detaljplanen är inte fastslagen ännu vilket kan dröja ytterligare några månader.

—  Vi siktar på byggstart under april 2018. Det tar åtta-nio månader att bygga så runt årsskiftet 2019 hoppas vi att det kan stå klart, säger Hans-Erik Olofsson.

Annons
Läs ocksåTomma lokaler blir nya lägenheter i Finspång
Läs också Ligan som fixar rent i förråden Vallonbygden i hyrestoppen En halv miljard har plockats ut från bostadsbolagen Hyresvärdar krymper efter nyår

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.