HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Vanskötte sin lägenhet – riskerar kontrakt

Malmö När vatten från den översvämmade lägenheten i Limhamn strömmade ut i trapphuset tog sig vaktmästaren in och upptäckte en öppen kökskran, använda kanyler och en löst springande ödla. Lägenheten var så vanskött att hyresvärden nu vill vräka hyresgästen.

Hyresgästen har bott i sin lilla etta i över tio år. Tidigare i höstas upptäckte vaktmästaren att det strömmade vatten från lägenheten ut i trapphuset. Hyresgästen gick inte att få tag på men eftersom dörren lämnats olåst kunde vaktmästaren och räddningstjänsten ta sig in. Väl inne i lägenheten upptäckte de att kökskranen stöd öppen och att hela lägenheten var översvämmad. Dessutom visade sig lägenheten vara vanskött. Detta enligt den stämningsansökan som nu landat hos tingsrätten. Hyresvärden vill vräka hyresgästen omedelbart och eftersom de kraftiga vattenskadorna också har medfört en omfattande renovering flaggar hyresvärden för att man kommer att stämma hyresgästen på kostnaderna.

Men det är inte bara översvämningen som är skäl för vräkningen utan värden menar att den kraftiga misskötseln också är grund för uppsägning. Enligt stämningsansökan handlar det om ”grav vanvård” och man hittade både sprutor och ”rökdon” i lägenheten. Det var smutsigt och skräpigt och det sprang omkring en ödla i lägenheten.

Läs ocksåNyanlända ska lättare få förstahandskontrakt

Trots flera försök har hyresvärden inte kunnat få tag på hyresgästen sedan översvämningen. Det har däremot Hyresgästföreningen som också företräder honom. Enligt deras svar till tingsrätten uppger hyresgästen att varken han eller någon annan har vanvårdat lägenheten. Hur vattenskadan har uppkommit känner han inte heller till. I övrigt vill Hyresgästföreningen inte kommentera ärendet.

 

Läs också Råslättsborna ovanligt trygga och nöjda Små bolag ger unga hyresrabatt Bolagen hjälper unga hyra lägenhet med rabatt Wallenstam vill fimpa hyresgäster som röker

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.