HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Varbergs Bostad ångrar sig om Västerports första etapp

Varberg Ett 50-tal företag har fått grönt ljus för att lämna in byggförslag till Varbergs nya stadsdel Västerport. Ett är Varbergs Bostad AB. Men nu har värden ångrat sitt tidigare intresse.
Hamnen i Varberg
Foto: AnnaKarin Löwendahl

Nästa år startar bygget av Varbergs nya stadsdel Västerport. Enligt planen ska det byggas runt 2 500 lägenheter, varav omkring 25–30 procent hyresrätter, i området som tidigare huserat industrihamn, bangård och stationsområde.

Ett 50-tal företag har fått grönt ljus för att delta i markanvisningstävlingen. Kommunala hyresvärden Varbergs Bostads AB är en av aktörerna som visat intresse för att lämna in förslag på byggnation i den nya stadsdelens första etapp. Men nu har värden tänkt om.

Läs ocksåSvalt intresse att bygga tillsammans – än så länge

Det var i slutet av förra året tog bolagets styrelse upp frågan om Västerport på nytt. Efter att ha övervägt sitt tidigare beslut kom styrelsen fram till att bolaget inte längre ska stå kvar som intressent i den första etappen.

Det skriver nu Varbergs Bostad i ett brev till Varbergs kommun.

Anledningen är att det redan i dag sker en omfattande nyproduktion i bolaget och att projekten sammanfaller i planering och produktion. ”Självklart är Varbergs Bostad intresserad av fortsatt deltagande i kommande etapper” skriver ekonomichefen Catrin Lämpegård i brevet.

Läs ocksåRekordbyggs i Örebro - men inte för alla

Närmast ska de kvarvarande aktörerna lämna in sina tävlingsbidrag, som kommer att utvärderas och poängsättas enligt kommunens krav.

Under 2019 fortsätter projekteringen av området och planen är att byggstarten för etapp ett sker 2020 med inflyttning 2022. Först under 2030-talet räknas Västerport vara fullt utbyggt.

Läs också Bostadsbristen i Dalarna hinder för företagen Östersundsbo fixade hyresbostad på tomten Experten om dyra nybyggen: Kommer inte finnas efterfrågan

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.