HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Varbergs Bostad vill höja hyran

Varberg Hyresgästföreningen vill frysa hyrorna på grund av coronapandemin. Men Varbergs Bostad yrkar på höjning. Nu är förhandlingar inledda.
Foto: AnnaKarin Löwendahl

Varbergs Bostads vill höja hyran från den 1 april 2021. Det uppger Hyresgästföreningen idag i ett brev till medlemmarna. Men hur stor höjning Varbergs Bostad yrkar på har inte bolaget preciserat än.

Hyresgästföreningen i Västra Sverige har gått ut hårt inför årets förhandlingar och krävt frysta hyror.

Läs ocksåHyresgästföreningen kräver frysta hyror i Storgöteborg

Coronapandemin har slagit mot många hyresgästers ekonomi, samtidigt som fastighetsbranschen hittills klarat sig relativt oskadd. Många bolag har till och med fått minskade utgifter när planerat underhåll har ställts in, enligt Hyresgästföreningen.

Inte många värdar i Halland och Västra Götaland har lyssnat på uppmaningen om helt frysta hyror, visar Hem & Hyras listor.

I Halland har dock de överenskommelser som redan gjorts lett till betydligt lägre hyreshöjningar än tidigare år. I Falkenberg, Hylte, Halmstad och Laholm höjer de kommunala bostadsbolagen med 0,75 procent efter uppgörelser med Hyresgästföreningen Norra Skåne.

Läs ocksåHyrorna ovissa för 30 000 hyresgäster – stopp i förhandlingarna med Uppsalahem

Samma höjning, 0,75 procent, har privata Varbergs Stenfastigheter genomfört efter överenskommelse med Hyresgästföreningen Västra Sverige.

LÄS MER: Så mycket höjer halländska värdar hyran 2021 – hela listan

Läs också Viola och Anitha har bott ett halvt sekel på samma adress Nu höjs hyrorna för var fjärde göteborgare Risken för höjda hyror oroar

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.