Annons

Värd åläggs varmare vatten till lägenhet i Olofström

Blekinge Minst 45 graders varmvatten. Det ska hyresgästen kunna kräva att få i sin bostad, anser hyresnämnden. Därför åläggs en hyresvärd att ordna varmare vatten till en lägenhet i Olofström.

En privat hyresvärd föreläggs att ordna varmare vatten till en lägenhet i Olofström. Värden ska åtgärda bristen och se till att vattentemperaturen i lägenheten uppnår lägst 45 grader celsius, skriver hyresnämnden i sitt beslut.

Även soprummet är ett problem. Hyresnämnden konstaterar att sophanteringen är underdimensionerad och att soprummet är ohygieniskt. Värden åläggs att grovstäda och renovera soprummet, samt att installera ventilation och ordna med fler sopkärl eller tömningar för att slippa överfulla sopkärl.

Annons
ANNONSGuide till hemförsäkringar
Annons
Läs också Viveca, 78, bor hos värden som höjer hyran mest i landet: "Måste bli ett stopp någon gång" Hyresvärden gick in i kvinnans rum och sniffade på trosor – fångades på film Valentino fick inte byta lägenhet – kostade honom jobbet Övikshem säljer 607 lägenheter till norrländska Westerlind Chocken: Hyran "höjdes" med 62 procent

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.