HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Annons

Värd åläggs varmare vatten till lägenhet i Olofström

Blekinge Minst 45 graders varmvatten. Det ska hyresgästen kunna kräva att få i sin bostad, anser hyresnämnden. Därför åläggs en hyresvärd att ordna varmare vatten till en lägenhet i Olofström.

En privat hyresvärd föreläggs att ordna varmare vatten till en lägenhet i Olofström. Värden ska åtgärda bristen och se till att vattentemperaturen i lägenheten uppnår lägst 45 grader celsius, skriver hyresnämnden i sitt beslut.

Även soprummet är ett problem. Hyresnämnden konstaterar att sophanteringen är underdimensionerad och att soprummet är ohygieniskt. Värden åläggs att grovstäda och renovera soprummet, samt att installera ventilation och ordna med fler sopkärl eller tömningar för att slippa överfulla sopkärl.

Annons
Läs ocksåHyresgäster utan el hela vintern – nu kan även vattnet stängas avHyreshus i Överum.
Annons
Läs också Unika beslutet: Elektriska handdukstorkar klassas som lyx – värden tvingas backa Här har hyresgästerna varit utan el och varmvatten hela vintern: ”För jävligt” Trots oro i världen: En fjärdedel av värdarna klarar inte ge dig skydd Slarv med matavfall straffar hyresgästerna - ger högre hyror: "Orättvist"

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.