Annons

Värd hotade hyresgäst

Jönköping Hyresgästen saknade vatten i köket i en månad. När hon påtalade det och andra brister hotade värden henne. Nu döms värden till åtgärdsföreläggande på en rad punkter. 

Veronica Valdes har bott i två olika lägenheter på Hantverkaregatan i Värnamo. Under den tiden har incidenterna varit många. Under en period kom det inget vatten från kökskranen. Hon fick då hämta vatten från badrummet för att kunna diska. Det har varit mögel i badrummet, rostigt handfat och en icke-fungerande spisfläkt som bedöms vara över 25 år gammal. Men när Veronica påtalat bristerna för värden, har denne hotat med att vräka henne om hon avslöjade dem för någon. Värden har även hävdat att det är Veronica som är dålig på att städa. Om hon hade rengjort fläkten skulle den fungerat, hävdar han.

– Jag driver ett städföretag. Jag städar jämt här hemma, men det hjälper ju inte när vitvarorna är trasiga och gamla, säger Veronica.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

Veronica har bott i sin nuvarande lägenhet i fem år. Trots påtryckningar, har hon ännu inte fått något hyreskontrakt av värden. 

– Jag vet inte varför. Han har bara svarat: Okej, passar det inte så kan du flytta.

Annons

Veronica Valdes menar att även grannarna har problem med värden och med bristfälliga lägenheter. 

Läs ocksåNär som helst kan marken ge vika – deras hem står mitt i riskzonen ”Hade varit fruktansvärt”

– Omflyttningen är stor. Folk trivs inte här och flyttar snabb igen. Jag skulle också flytta om det inte var så svårt att få tag i lägenhet i Värnamo.

När hyresnämnden besiktigade lägenheten konstaterades att den har ett eftersatt skick. Hyresnämnden har nu dömt värden till åtgärdsföreläggande. Föreläggandet gäller en rad punkter, bland annat åtgärder av vitvaror, renovering av tapeter, golv och persienner. Senast den 1 oktober 2018 ska samtliga brister ha åtgärdats.

Annons

Hem&Hyra har sökt värden, men denne har ej svarat.

Läs ocksåMannen ville spara el, skaffade kamin och orsakade brand – får betala skadeståndBilden är ett montage av två foton och en silhuettbild. Bilden visar hur kaminen har brunnit.
Läs också Viveca, 78, bor hos värden som höjer hyran mest i landet: "Måste bli ett stopp någon gång" Fettklump på 40 ton hittades i avloppsrör – här är proppen som dykare fick hugga bort Motorolja och hundbajs hamnar i behållarna för matfett: "Ingen succé - mer farligt avfall än matolja"

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.