Annons

Värd hotade hyresgäst

Jönköping Hyresgästen saknade vatten i köket i en månad. När hon påtalade det och andra brister hotade värden henne. Nu döms värden till åtgärdsföreläggande på en rad punkter. 

Veronica Valdes har bott i två olika lägenheter på Hantverkaregatan i Värnamo. Under den tiden har incidenterna varit många. Under en period kom det inget vatten från kökskranen. Hon fick då hämta vatten från badrummet för att kunna diska. Det har varit mögel i badrummet, rostigt handfat och en icke-fungerande spisfläkt som bedöms vara över 25 år gammal. Men när Veronica påtalat bristerna för värden, har denne hotat med att vräka henne om hon avslöjade dem för någon. Värden har även hävdat att det är Veronica som är dålig på att städa. Om hon hade rengjort fläkten skulle den fungerat, hävdar han.

– Jag driver ett städföretag. Jag städar jämt här hemma, men det hjälper ju inte när vitvarorna är trasiga och gamla, säger Veronica.

ANNONSRebeckas framgångsrika bytesresa – så lyckas du med din

Veronica har bott i sin nuvarande lägenhet i fem år. Trots påtryckningar, har hon ännu inte fått något hyreskontrakt av värden. 

– Jag vet inte varför. Han har bara svarat: Okej, passar det inte så kan du flytta.

Annons

Veronica Valdes menar att även grannarna har problem med värden och med bristfälliga lägenheter. 

Läs ocksåVärden om de kalla lägenheterna i Hälleforsnäs: "Sabotage och maximal otur"Bild på hyreshus lie på avstånd. En text med citationstecken syns i höga hörnet. I de två meningarna står: " Idag har jag 16 gr inne o inget varmvatten. "Fel du har 20 grader."

– Omflyttningen är stor. Folk trivs inte här och flyttar snabb igen. Jag skulle också flytta om det inte var så svårt att få tag i lägenhet i Värnamo.

När hyresnämnden besiktigade lägenheten konstaterades att den har ett eftersatt skick. Hyresnämnden har nu dömt värden till åtgärdsföreläggande. Föreläggandet gäller en rad punkter, bland annat åtgärder av vitvaror, renovering av tapeter, golv och persienner. Senast den 1 oktober 2018 ska samtliga brister ha åtgärdats.

Annons

Hem&Hyra har sökt värden, men denne har ej svarat.

Läs ocksåKalla element, inget varmvatten: Yvonne gav upp och flyttade – värden riskerar vite på 50 000 i månadenKvinna som står utanför ett hyreshus. En röd balkong syns i bakgrunden. Det är snö på marken.
Läs också Värd nekade funktionsnedsatt kvinna att hyra – måste betala 150.000 för diskriminering Fick inte igenom enorma hyreshöjningen : "Måste spara pengar på något annat" Femårige Nima dog i hissolyckan – nu läggs utredningen ned

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.