Annons

Värden fixar hundskola

Kristianstad Är du rädd för hundar i ditt bostadsområde? Då har du all anledning att läsa vidare. En hyresvärd i Kristianstad tar tjuren vid hornen och sätter hundägarna på skolbänken.

​I höst erbjuder det kommunala bostadsbolaget ABK gratis lydnadskurs till alla hundägare i bostadsområdet Gamlegården. Orsaken till satsningen är att det finns ett antal kamphundar i området som många är rädda för. Hundarna har dessutom ofta unga ägare. Inga olyckor har inträffat än så länge men ABK vill satsa på ägarna i förebyggande syfte.

− Vi tänkte att vi skulle prova ett nytt grepp för att komma till rätta med hundrädslan och göra vad vi kan för att undvika problem i framtiden, säger ABK:s projektledare Roland Prommersberger. 

Annons

Många vill förbjuda hundar helt. Varför gör inte ni det?

Annons
− Vi har inte haft så stora problem att vi velat förbjuda hundar. När det uppstår situationer är det inte hundarnas fel utan ägarnas. Därför är det viktigare för oss att nå fram till de hundägare som har störst behov.
ABK har fått in femton intresseanmälningar. Kursen är på tio gånger och kör igång i slutet av oktober.

Läs också Guide till hemförsäkringar Kvinna hade nio hundar i lägenheten: ”Lukten går inte att beskriva” Hyresgästen Leif om höjningen: "Jag klarar det men andra kan få problem" Hyresgästen lämnade kvar möbler – och död katt Anonym tipstjänst för hyresgäster - nytt sätt att jaga svarta kontrakt: "På gränsen till angiveri" Julklappen som blev en supersnackis: "Vi är inte särskilt imponerade"

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.