Annons

Värden gjorde registerslagningar – hyresgästens kontrakt är hotat

Malmö Hyresvärden blev misstänksam, gjorde en kartläggning av adressen och hittade okända personer i myndighetsregister. Nu hotas hyresgästen på Lindängen av uppsägning.

Mannen som är i 40-årsåldern skrev kontrakt för ettan på Lindängen för sex år sedan. Men efter att ha fått uppgifter, oklart varifrån, om att han inte bodde där började hyresvärden Stena utföra ett eget detektivarbete.

Resultatet visade att mannen fick en ny adress på Segevång i början av året och att totalt fem andra personer hade varit skrivna på lägenheten i Lindängen sedan våren 2013. Värden tolkar detta som att mannen har satt i system att hyra ut bostaden utan tillstånd och att han inte längre har behov av den.

Annons
ANNONSGuide till hemförsäkringar

Nu hotas hans kontrakt. Hyresvärden har varnat mannen två gånger men utan att få någon respons. Fallet har hamnat hos hyresnämnden men hyresgästen har ännu inte hört av sig med någon förklaring till uppgifterna från folkbokföringsregistret.

Annons
Läs också Lämnade alla kranar öppna – nu vräks hyresgästen efter flera översvämningar Kvinna satte in kök till inneboende – förlorar hyresrätt: "Tycker att det var hårt" Amfetamin i frysen och tablettförråd i sängbordet - polisens råd till hyresvärdar Nominerade för femte året i rad: Hem & Hyra kan vinna guldspade för granskning av socialtjänsten Trodde grannarna var KGB-agenter som stal och rullade svarta föremål – tvingas flytta

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.