Annons

Värden gjorde registerslagningar – hyresgästens kontrakt är hotat

Malmö Hyresvärden blev misstänksam, gjorde en kartläggning av adressen och hittade okända personer i myndighetsregister. Nu hotas hyresgästen på Lindängen av uppsägning.

Mannen som är i 40-årsåldern skrev kontrakt för ettan på Lindängen för sex år sedan. Men efter att ha fått uppgifter, oklart varifrån, om att han inte bodde där började hyresvärden Stena utföra ett eget detektivarbete.

Resultatet visade att mannen fick en ny adress på Segevång i början av året och att totalt fem andra personer hade varit skrivna på lägenheten i Lindängen sedan våren 2013. Värden tolkar detta som att mannen har satt i system att hyra ut bostaden utan tillstånd och att han inte längre har behov av den.

Annons
ANNONSSmarta tips för att hyra ut din bostad enklare

Nu hotas hans kontrakt. Hyresvärden har varnat mannen två gånger men utan att få någon respons. Fallet har hamnat hos hyresnämnden men hyresgästen har ännu inte hört av sig med någon förklaring till uppgifterna från folkbokföringsregistret.

Annons
Läs också Kvinna hyrde ut rum i villa – trots att hon var vräkt: "Flyttat ut saker på gatan" Granne vaktade i porten – kvinna tvingades hoppa från balkong Så blev anonyma vittnesuppgifter avgörande när hyresgäst vräks: ”Problematiskt” Hotfull hyresgäst ville spränga värdens kontor – får kontaktförbud och kan vräkas Jens Marcus och Ewa hotades av uppsägning – nu får de bo kvar: ”Underbart”

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.