HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Varm start på prova-på-vecka

Norrköping "Det verkar kul", säger Amanda Långbacka och skjuter i väg sin första lacrosseboll. Hon är en av cirka hundra unga som i veckan får prova på olika idrotter i Norrköping.
Foto: Jakob Kindesjö
, ,

På Borgsmo idrottsplats visar termometern 32 grader i skuggan och det sägs bli en av sommarens varmaste dagar. Men värmen verkar inte avskräcka deltagarna i årets prova-på-vecka som inleddes i dag. Arrangemanget, som är inne på sitt sjätte år, riktar sig till barn mellan 9 och 12 år och som är boende hos Hyresbostäder. Under veckan får barnen prova på 16 olika idrotter, både lagspel och individuella sporter, tilllsammans med 15 olika idrottsföreningar och Östergötlands idrottsförbund. 

– I dag har jag testat handboll, höjdhopp, sprint och nu är det lacrosse. Men jag tycker handboll var mer roligt, då fick man använda händerna och springa, säger 12-åriga Amanda Långbacka.

Läs ocksåHyresbostäder vill minska byggandet i Norrköping: ”Känns galet just nu”

Hur är det att testa lacrosse, är det svårt?

– Det går ganska bra, man ska hålla en klubba och slå i väg bollen som om man gör det med händerna.

I USA är lacrosse jättestort medan intresset i Sverige fortfarande är ganska svalt, förklarar instruktören Ida Nilsson, som hoppas att allt fler ska få upp ögonen för sporten lokalt.

Läs ocksåNorrköping bygger allt mer - men var är hyresgästerna?

– Det är ett roligt alternativ till många andra lagsporter, det är som en blandning av hockey, bandy, fotboll och allting. Det är en av de snabbaste sporterna, det går väldigt fort på planen, säger Ida Nilsson, som är målvakt i Linköping-Norrköping Lacrosse KFUM.

Med på planen finns Marcus Fyrberg, en av gruppledarna, som följer med barnen under dagen.

– Det är väldigt varmt så det blir att dricka vatten hela tiden, men man ska inte klaga, snart så är hösten här.

Läs ocksåSofia får betala men grannen parkerar gratis - Så mycket skiljer p-hyrornaHyresgäst vid p-plats
Fakta: Lacrosse

Lacrosse är ett lagspel av indianskt ursprung som spelas med racketliknande klubba med en triangulär ”håv” i den ena änden och en gummiboll. Klubban får användas för att slå på motståndarens klubba eller handskar och tacklingar är tillåtna. Spelet är störst i Nordamerika, i synnerhet i USA och i Kanada har status som nationalsport. I Sverige har sporten spelats sedan mitten av 1980-talet och i dag finns cirka 150 licensierade spelare i landet.

Källa: Wikipedia

Läs också Stadsdelen stryks från listan - samtidigt har brotten ökat Ny Norrköpingshyra påverkar över 18.000 lägenheter

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.