HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Annons

Värmdö Bostäder genomför miljösatsning

Värmdö Värmdö Bostäder slutar använda olja för att värma upp sina lägenheter. Vinsten är bättre arbetsmiljö och minskade koldioxidutsläpp.

Idag sker 20 procent av uppvärmningen av Värmdö Bostäders lägenheter med fossil olja som med sina koldioxidutsläpp bidrar negativt till växthuseffekten. För att minska sin miljöpåverkan har bolaget under 2012 prövat att byta ut en del av den fossila oljan mot det miljövänligare alternativet RME rapsmetylester, en rapsolja. Under 2013 är målet att all fossil olja, cirka 500 kubikmeter, ska bytas mot RME.
– Det ger en stor miljöeffekt eftersom det minskar vår klimatpåverkan men det är också en arbetsmiljösatsning, luften blir bättre i panncentralerna när vi tar bort oljan, säger Peter Anrin, på Värmdö Bostäder som är ansvarig för satsningen.

Kostnaderna för RME är likvärdiga för kostnaderna för olja och investeringskostnaden är låg. Miljöeffekten av att byta olja mot RME är stor, koldioxidutsläppen är 78 procent mindre för RME än för fossil olja. Samtidigt minskar utsläppen av kolmonoxid, kolväten, kväveoxid och partiklar.

Annons
Läs ocksåJulklappen som blev en supersnackis: "Vi är inte särskilt imponerade"
Annons
Läs också Dvärgkaninen Lennart var klimatboven hemma hos Virginia Hyresgästen Karin: ”Vansinne att riva ut vacker originalinredning som hållit i 90 år!” Skebo satsar på hållbarhet och trygghet för sina hyresgäster Solgård i Tranemo ska bli snyggt, fräscht och tryggt för alla

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.