HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Väsbyhem säljer 734 lägenheter

Upplands Väsby De 734 lägenheterna i området Smedby I, Upplands Väsby, byter ägare. Kommunägda Väsbyhem säljer området till Stena Fastigheter för 350 miljoner kronor, vilket motsvarar 7 000 kronor per kvadratmeter.

De nya ägarna tar över den 18 december. Kristina Renemar-Färnström, lokal ordförande i Hyresgästföreningen, tror och hoppas att det ska leda till förbättringar.

– Stena verkar vara ett stort och solitt företag och det kan inte gärna bli värre än med Väsbyhem som ägare. Men vi vet ännu för lite om Stena och tänker därför ta kontakt med dem så snart som möjligt.

Läs ocksåPlaner på utförsäljning av hyresrätter i Gottsunda stoppas

En fråga blir då om Stena Fastigheter tänker fullfölja planerna på upprustning, stambyten och annat, som Väsbyhem haft.
I och med försäljningen minskar Väsbyhem sitt bestånd till 7 100 lägenheter.

– Försäljningen kommer att ge oss resurser att förnya andra bostadsområden. Det kommer inom några år att bli ett riktigt ansiktslyft för våra bostadsområden, lovar Väsbyhems vd Ulf Dohnhammar i ett pressmeddelande.

Stena Fastigheters koncernchef Christel Armstrong Darvik kommenterar:

Läs ocksåVarbergs Bostad säljer Evelinas hem

– Vi tror på Upplands Väsby och ser fram emot att utveckla Smedby.

Affären innebär även att Stena Fastigheter får byggrätter för 175 nya lägenheter, om de betalar ytterligare knappt 37 miljoner kronor. En ny detaljplan för området måste dock först bli klar innan byggrätterna klan utnyttjas.

Läs också Hyreshuset i Glommers räddades: "De som bott här hela sitt liv var oroliga" Nya ägardirektiv kräver fler ombildningar i Göteborg Politiker i Halmstad vill sälja delar av HFAB

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.