HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Fick 30 år gammalt kylskåp – läckte ut över köksgolvet

Nyheter Hon fick en mycket begagnad kyl när den gamla slutade att fungera. I går morse vaknade Diana Johansson Borglund av att golvet var fullt av vatten från den nygamla vitvaran.
Foto: Privat
Tras(ig) kyl. Diana Johansson Borglunds vitvarubekymmer fortsätter. I går morse var köksgolvet fullt av vatten från kylen. Diana och maken fick leta rätt på alla trasor de hade och inleda dagen med att torka golvet.

När den omkring 30 år gamla kylen/frysen tog sista sucken fick Diana Johansson Borglund i Sala, efter några påstötningar, en utbyteskyl i samma åldersklass som inte var rengjord. Om detta skrev Hem & Hyra i början av juli. Vi konstaterade även att det inte finns några juridiska påtryckningsmedel för att förmå värden att installera en ny vitvara.

I går morse gjorde Diana Johansson Borglunds make en obehaglig upptäckt när han skulle gå morgonpromenaden med hunden: Det var fullt med vatten som runnit från kylen. Paret fick börja dagen med att med trasor i högsta hugg torka köksgolvet. När Hem & Hyra når henne tycks det som att kylen kanske kommit igång igen. Alla matvaror förutom mjölken tycks ha klarat värmechocken. Det har slutat läcka vatten men det är inte tillräckligt kallt i skåpet för att det ska kunna kallas en kyl, snarare en sval, enligt Diana.

Läs också30-åriga kylen pajade – då bytte värden mot en lika gammal

– Det här är en dålig parodi. Jag ska snart åka till Mallorca och vill inte vara rädd för att mat ska förstöras eller att golvet är fullt med vatten när jag kommer hem.

PROBLEM MED VÄRDEN? Klicka här för att gå med i FB-gruppen Värsta värden

Med hjälp av Hyresgästföreningen tänker hon begära ersättning för att det tog tid innan hon fick en ny kyl/frys och att när hon väl fick en nygammal vitvara var den inte rengjord.

Läs ocksåHyresgästföreningen ställer in sommarens stämma

Värden heter Manil bygg och fastighetsförvaltning och har sitt säte i Haninge söder om Stockholm.

– Jag får väl åtgärda felet men jag fick anmälan först i morse, säger ägaren Mathias Nilsson.

Läs också Nybyggaranda på fjället när folk flyr Malmbergsgruvan Hyresgästföreningen vädjar till värdar om hyror: "Ha förståelse" Mitthem ställer om i krisen för att bibehålla jobb

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.